MENÜ

Kritik kapışma

Abone Ol Google News

Yeni Malatyaspor maçını Fenerbahçe için eksikler üzerinden değerlendirmeye gerek yok. Sergen Yalçın’ın takımı iç sahada tüm Süper Lig için eksiklere bakmadan zor deplasman... Kruse ve Muriç’in ardından bir de eldeki tek forvet Mevlüt’ü kaybeden Fenerbahçe’de tek seçeneğin Moses kaldığı açık.

Haberin Devamı

Kadro istikrarını seven Ersun Yanal için sağ bekte Dirar, ortada Gustavo-Emre-Ozan üçlüsü en güçlü ihtimal. Kenarlarda süratli Rodriques ve orta saha özellikli Tolga Ciğerci, Kanarya’nın topa daha fazla sahip olmasını sağlayabilirler.

Kötü oynarken bile...

Malatya tarafında ise şu an için sezonun en üretken orta sahası Guilherme ve Jahovic takımlarının gol yükünü çeken oyuncular. Hatta bu işi ilk 10 haftada o kadar iyi yaptılar ki, ligin en fazla gol atan takımı konumundalar. Mücadeleyi kötü oynarken de bırakmayışları ve skor avantajını yakaladıkları anda boş alanları çok iyi değerlendirmeleri en önemli özellikleri.

Ön plana kim çıkar?

Maça her iki takımın kanatlarında oynayan Rodriques ve Gökhan Töre’nin damga vurabileceğini düşünüyorum. Ayrıca Sergen Yalçın’ın oyun okumadaki hünerlerinden bu maçta Malatya’nın faydalanamayacak olması önemli bir handikap.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Bu sezon Süper Lig’de en fazla gole katkı yapan iki oyuncu da Yeni Malatyaspor’da oynuyor. Guilherme’nin 4 golü ve 6 asisti, Adis Jahovic’in de 9 golü ve 1 asisti bulunuyor.

Kısa mesaj

Fenerbahçe için rakiplerine göre 3 gün sonrasını düşünmeme konusundaki avantajı kullanmak çok değerli.

YORUM YAZ