MENÜ

Kontrollü oyun maçı bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç önünde oyuncu kadro genişliği ve kalitesi daha iyi, hedefi itibari ile daha formda, birlikte oynama konusunda istikrarlı ve özgüvenli olan taraf Beşiktaş’tı. Fakat yaşadıkları baskı ilk 30 dakikada yaptıkları her pasta sağlama yapmalarına ve ağır oynamalarına sebep oldu. Dolayısıyla önceliği rakibi bozmak olan Bursaspor pozisyon vermedi. Futboldaki en zor iş sürekli rakibin peşinde koşmaktır. 30 dakika sonra yavaş yavaş dirençleri düştü ve pozisyonlar geldi. Önlemlere rağmen sağdan Quaresma ortadan Tolgay- Oğuzhan’la organize olup az da olsa pozisyonlar yarattılar.

Maçın hamlesi Güneş’ten

En ciddisinde ise Aboubakar rahat durumda dışarı vurdu. 2. yarıya yine enerjik başlayan Bursaspor’da bu kez tempo 15 dakika kadar, Kubilay’ın kaçırdığı karşı karşıya pozisyona kadar sürdü. Daha sonra ise maçın hamlesi geldi Şenol Güneş’ten. Cenk Tosun ile forveti ikileyip 2 dakika içinde golü buldu. Bursaspor’un öne biraz daha fazla çıkma çabası pozisyona girme konusunda çok başarılı olmazken, Beşiktaş arayan takımdan kontrollü oynayan takıma dönerek maçı bitirmeyi seçti. Aboubakar’ın golü skor için iyi ama stresli maçı rahatlatmayacak kadar geç geldi. Artık bu tip stresin tavan yaptığı maçlarda kaliteli futbol beklemek çok gerçekçi değil. Ve bu stresi kendilerine özgü sebeplerden dolayı iki takımın da yüksek dozda hissettikleri düşünülürse maç beklenenden bile iyiydi denebilir.

Maçın kahramanları...

Maçın özetinde Beşiktaş’ta Tolgay, Oğuzhan ve Aboubakar ön plana çıkarken, hamle oyuncusu Cenk maçın kahramanı oldu. Bursaspor’da ise kaleci Harun ve Jorquera gecenin iyileriydi. Sonuçta Beşiktaş eşik maçını geçerek son 3 haftaya sadece puan olarak değil özgüven açısından da avantajlı girerken, Bursaspor’da düşüş, oyun kaliteleri ve iyi mücadelelerine rağmen devam etti.

YORUM YAZ