MENÜ

Konsantrasyonu kaybetmemek önemli

Abone Ol Google News

Bütün oyuncular için ucu açık bir bekleme süresi varken geri dönüşte bir miktar konsantrasyon kaybı yaşamak da gayet doğal olacak. Yani oyun kalitesi ya da kolay galibiyetler almak zor. Bunu eğer nasip olursa tüm şampiyonluk adayları gibi Trabzonspor’da da göreceğiz. Bu mecburi aradan önce üst üste kaybedilen Sturridge ve Obi Mikel gibi kariyerli oyuncuların ayrılışları ise büyük bir dezavantaj değil. Çünkü ne kadar kariyerli olursa olsun aklı futbolda, niyeti takımına faydalı olmakta olmayan oyunculardan faydalanmak pek mümkün olmuyor. Böyle durumlarda takımda kalmaları, diğer oyuncuları da negatif etkiliyor.

Haberin Devamı

Yıldızlar güçlenecek

Diğer yandan Trabzonspor için eğer çok uzun bir bekleyiş olmazsa sezon başından beri sık maç trafiğinin yorduğu yıldız oyuncuların dinlenmesi, Abdülkadir Ömür gibi uzun süreli sakatlıktan çıkmış oyuncuların bireysel çalışmalarla güçlenerek dönmeleri de mümkün. Trabzonspor bu duruma gelebilmek için çok uzun süre bekledi. Şimdi konsantrasyon kaybı yaşamadan dönmeleri çok önemli.

Haberin Devamı

Kilit maç Galatasaray

Çünkü Galatasaray deplasmanı gibi şampiyonu belirleyebilecek derbiden önce puan kaybedelerse hem stresin seviyesi artar hem de rakiplerin iştahı. Son düzlük her zaman en zor olanıdır ve Galatasaray son düzlükte Süper Lig’in en başarılı takımı. Hüseyin Çimşir’in bir yolunu bulup oyuncuların bu dönemlerini aktif dinlenerek geçirmelerini sağlaması ligin sonunda ipi Galatasaray ve Başakşehir’in önünde göğüslemelerini sağlayabilir.

YORUM YAZ