MENÜ

Konsantrasyon eksikliği!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kolay değildir böyle maçlara konsantre olmak oyuncular açısından. Ancak oynanması doğru ve mecburidir. Çünkü sezonu bitirmiş aklı artık tatilde olan oyunculara özellikle grup maçından önce ‘milli maç oynuyorsun’ mesajını vermek gereklidir. Dostluk maçı da olsa teknik direktörün denediği bazı şeyler vardır. Bizim için Çağlar-Kaan tandemi kontratak oynayacak bir rakibe karşı ne yapar, kapanan takıma oyunu çözebilecek oyuncuların hangisi formda yada orta sahada 2 ofansif mi yoksa Ozan Tufan mı oynamalı gibi...

Nafile...

Bu cevaplar için rakibimizde Kosova ile benzer özelliklerde bir takımdı. Pozisyonsuz geçen 60 dakikadan sonra heyecanlanabilmemiz adına en önemli kozumuz Emre Mor’da sahadaydı. Ama nafile. Sayılmayan ofsayt golleriyle beraber gol için bize nazaran daha istekli bir Makedonya vardı. Onlarında gücü yetmedi. Soruların cevaplarına gelince; KaanÇağlar tandemini bitik Pandev’e karşı değerlendirmek ne kadar doğru olur bilmem ama pozisyon hatasını bol bol yapmalarına rağmen, top kullanma becerileri iyiydi.

Doğru tercih gibi!

Kapanan takımlara karşı Arda’nın bu maçtakinden çok daha iyi yapabileceği organizatörlüğüne ve Oğuzhan, Emre Mor ve Cenk Tosun gibi oyuncuların ilk 11’de başlamasına ihtiyaç var. Orta sahada ise rakip Kosova olunca defansif orta sahadan ziyade ofansif bir ikili topa hakim olarak oynanması gereken bir maç için daha doğru tercih gibi. Maç başladığı gibi bitti ama bize almamız gereken bu tip takımlara karşı çok daha yüksek konsantrasyonla oynamazsak kalitenin ortaya çıkmayacağı dersi kaldı.

YORUM YAZ