MENÜ

Kocaman'ın tavrı haklı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin bugünkü durumunu Aykut Kocaman ya da sadece futbolcular üzerinden özetlemek mümkün değil. Bu yüzden Aykut hocanın gelgitlerinden sonra iki taraf içinde diğerine sitem etme hakkının Aykut hoca da olduğu bir gerçek. Teknik direktörlerin saha içi dizilişleri ya da oyuncu seçimleri her zaman tartışılabilir. Fakat müdahale edemedikleri bireysel hata konusunda Fenerbahçeli oyuncular daha 11 haftada kulüp rekoru kırdılar.

Fiziksel yetersizlik değil

İşte bu yüzden Aykut Kocaman’ın oyuncularına biraz mesafeli davranmasını normal kabul etmek gerek. Bireysel hataların bir-iki sebebi vardır. Bir tanesi fiziksel yetersizlik, antrenman bilimi konusundaki Aykut hocanın bir zafiyet göstermemesinden dolayı bu hataları fiziksel yetersizliğine bağlamak mümkün değil. Geriye sadece oyuncuların konsantrasyon eksiklikleri ya da öz güven problemlerinin olduğu söylenebilir.

Diziliş tartışılır ama...

Bu yüzden oyuncuların Aykut Kocaman’ın oynatmak istediği sistem kadar sahaya çıkarken yüksek motivasyonlarına dikkat etmeleri şarttır. Bundan sonraki dönemde Aykut hocanın seçimleri ya da dizilişleri mutlaka tartışılacaktır. Ancak Fenerbahçe’nin sezonun kalanında en önemli belirleyici kriterlerden birisinin futbolcuların farkındalıkları olduğu da bir gerçek.

YORUM YAZ