MENÜ

Kilit nokta Nwakaeme

Abone Ol Google News

Trabzonspor’da Nwakaeme’nin Fenerbahçe maçına yetişmesi çok önemli. Eğer takım yüksek savunma konsantrasyonuyla oynamayı başarırsa puan ya da puanlar alıp en önemli detay olan özgüvenini cebine koyup dönebilir.

Haberin Devamı

Türk Futbolu’nun ve kulüplerimizin en kronik, geçmek bilmeyen hastalığı teknik direktör değiştirme Trabzonspor’la beraber yine nüksetmek üzere. Teknik direktörü takımın başına getirirken ülke futboluna uygun mu, gerekli şartları sunabildik mi, rakiplerimizle aramızda bir güç dengesi var mı, oyuncularla uyumu, futbola bakışı nasıl gibi ayrıntıların hepsine dikkat edildiği için (!) çok sık teknik direktör değişikliği yaşanması normal. Yanlış anlaşılmasın Newton’ı savunmak ya da düşünülen Abdullah Avcı hamlesini eleştirmek, doğru ya da yanlış demek gibi bir niyetim yok.

Abdullah Avcı’nın Beşiktaş performansı...

Anlatmak istediğim şey, iyi giderken Ünal Karaman’ı gönderen ya da Kamil Ahmet, Safa, Diabate gibi oyuncularla çok güçlü kadrolara karşı oynamak zorunda kalan Newton’ı beğenmeyen zihniyetin düzelmesi gerektiği. Aynı zihniyet şimdi Fenerbahçe deplasmanında işler kötü giderse yine plansız programsız getirdiği hocasını gönderip temize çıkacak. Abdullah Avcı’nın Beşiktaş performansı o günkü şartlar özelinde hocayı başarısız yapmaz. Fakat şampiyon olmuş Başakşehir’in temelini kaç sezonda attığını düşünürsek bozuk para gibi teknik direktör harcayan yönetimin kredisi Abdullah Avcı’ya daha mı fazla olacak?

Haberin Devamı

Newton’ın kaderini belirleyecek

Son olarak Fenerbahçe’de Trabzonspor gibi yeni oluşmuş fakat kadro kalitesi ve genişliği daha iyi bir takım. Yine eğer Abdülkadir Parmak ve Nwakaeme yetişebilirlerse Trabzonspor için maçın Kadıköy’de olması büyük bir dezavantaj değil. Hatta maçın Newton’ın kaderini belirleyecek olması dahi çok önemli değil. Trabzonspor yüksek savunma konsantrasyonuyla oynamayı başarırsa puan ya da puanlar alıp en önemli detay olan özgüvenini cebine koyup dönebilir.

YORUM YAZ