MENÜ

Kâbus gibi maç zaferle bitti

Abone Ol Google News

Onyekuru’nun ölçülü pasında Feghouli Bursa deplasmanında attığı golü Rize’de tazeleyerek takımını öne geçirdi. Ancak Rize takımı kapanarak değil çok adamla hücum etmeyi seven, rakibi kim olursa olsun oynadığı oyundan vazgeçmeyen, pozisyon verdiği kadar bu özelliği ile pozisyon da bulan bir takım. Galatasaray VAR’dan gelen penaltı fırsatını Diagne ile geri çevirince bu kez Rize sezonun formda ismi Vedat Muriqi ile golü bulup skoru eşitledi. 2. yarı beraberliğe razı olmayan görüntüsü ile iki takım da ortasahaları çabuk geçmeye başladı. Ancak Emre’nin sakatlığı ile gardı düşen Galatasaray’a 10 kişi kalmasına rağmen golü bulan Aminu ile Rize oldu. Fatih Terim’in hücum hamleleri ile oyunu ceza sahasına yığan Galatasaray bir kez daha VAR ile penaltıyı bulup beraberliği sonrasında yine Diagne ile galibiyet golünü bularak kabus gibi geçen maçı galip bitirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Galatasaray nasıl kazandı? Özellikle 10 kişiden gol yemelerine rağmen demoralize olmayan Galatasaray’lı oyuncular kadar Fatih Terim’in hamleleri ile oyunu rakip sahaya yığabilmeleri galibiyetin en önemli ayrıntısı oldu.

Haberin Devamı

Maçın starı

Sezonun ikinci yarısında Galatasaray’ı sırtlayan oyuncuların başında gelen Feghouli yine iş başındaydı. Attı, attırdı ve galibiyetin öne çıkanı olmayı başardı.

Maçın olayı

Emre Akbaba’nın oyuna girdikten sonra Samudio ile girdiği mücadelede ayağının kırılması günün en hüzünlü anı oldu. Hem Galatasaray hem de Milli Takımımız için uzun süreli önemli bir kayıp oldu.

Kısa mesaj

Rizespor’da mağlubiyete rağmen Vedat Muriç mücadelesi, attığı gol ve ikinci goldeki katkısı ile sezonun en iyi santrforları arasında yükselişini sürdürdü.

YORUM YAZ