MENÜ

Kazanma alışkanlığı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, maç öncesinde en fazla ağır bastığı konu olan duran toptan golü yiyene kadar iki takımın da etkinliği yoktu. Sadece Rizeli İsmail’in soldan bindirmeleri göze batıyordu. “Avrupa yorgunluğu hissediliyor mu?” derken de golü yediler. Fakat Fenerbahçe hemen ardından 15 dakikada gelen 2 golle tepki verdi bu gole.

3. golle maç bitti

Aatif, Alper ve Sow’un hareketli oyununa; savunma işini kusursuz yapmasının dışında hücumda da 1 kilit pas, 1 de asistle katkı yapan Mehmet Topal eşlik etti. Maç, Sow’un Alper’in asisti ile attığı 3. gol ile daha ilk yarıdan kısmen bitti. Rizespor’un 2. yarıda Kweuke üzerinden maçı çevirme çabaları Kjaer-Skrtel tandeminin tecrübe ve kalitesi karşısında eridi gitti. Aatif’ın klas golü ile Advocaat hemen kart sınırındaki Skrtel’i derbi öncesinde korumaya alarak oyundan çıkarttı.

Advocaat etkisi

Fenerbahçe sezonun en rahat deplasman galibiyetlerinden birini alırken, Mehmet Topal’ın komple bir oyuncu ve bu takım için vazgeçilmez olduğu, Aatif’ın ligte de maç çözme konusunda her zaman tercih edilmesi gerektiği ve Sow’un kenar oynadığı bir maçta yaptığı hat-trick ile ‘gol krallığında ben de varım’ demesi akıllarda kalabilecek ayrıntılardı. Kazanma alışkanlığını iyice kazanması ve iç saha avantajı ile Beşiktaş derbisi öncesi Advocaat’ın takımının üzerindeki etkisi iyice hissedilmeye başlandı.

YORUM YAZ