MENÜ

Kayıp değil kazanç maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, Benfica maçını bitirdiği ilk 11’le başladı. Orta saha sertliğini ön planda tutup, Gökhan İnler’i tercih etti. Ancak Başakşehir de dersine iyi çalışmıştı. Beşiktaş’a önde pres yaparak, topu ileri oynama imkanı vermediler. Kaptıkları her topta çabuk oynayarak pozisyon buldular. Öyle ki Cengiz Ünder, hat-trick yapabileceği bir devrede sadece 1 gol bulabildi. Başakşehir, doğru oynadığı bu devrenin sonlarına doğru 2 tane kırılma anını arka arkaya yaşadı. Önce Mehmet Batdal, 3 pastan golü kaçırdı arkasından da Emre Belözoğlu sakatlandı.

Fabri en iyilerdendi

İlk yarının son 10 dakikasından itibaren Beşiktaş maçı dengeledi. Şenol hocanın, Tolgay hamlesi, Emre’nin çıkışıyla birleşince az da olsa oyunun daha iyi olan tarafı Beşiktaş oldu. Marcelo’nun golüyle beraberde bir kez daha geriden geldiler. Başakşehir daha tek tük ama yine çok tehlikeli geldiği anlarda Mossoro ve Visca ile fırsatı değerlendiremedi. Fabri, özellikle karşı karşıya pozisyonlardaki başarısıyla her iki devrede rakiplerine gol şansı vermeyen ve maçın Beşiktaş adına Atiba, Quaresma, Marcelo ile birlikte en iyilerden biri oldu.

Gecenin yıldızı Cengiz

Başakşehir tarafındaysa gecenin yıldızı Cengiz Ünder oldu. Sonuçta iki şampiyonluk adayı da 2 puan kaybetmiş olsa da Beşiktaş’ın, Şampiyonlar Ligi yorgunluğuyla oynadığı ilk 10 haftada Galatasaray ve Fenerbahçe’yi yenmeyi başaran Başakşehir takımından aldığı 1 puan, verdiği pozisyon sayısına bakarsak kayıptan ziyade kazanç sayılabilir.

YORUM YAZ