MENÜ

Kartal için tarihi darbe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1-Adana ve Başakşehir maçlarının ardından sakatlığını atlatan Tosic, Kadıköy’de 11’e dönecek. Bu durumun savunmadaki etkisi nasıl olur?

Dusko Tosic ayakta kalmalı

Dusko Tosic, genel anlamda kapasitesinin üzerinde bir performans sergiliyor. Fakat stoper oynadığı maçlarda başarılı bir görüntü sergilemesine rağmen negatif bir özelliği dikkat çekiyor. O da çok sık kayarak müdahalede bulunması... Maç içerisinde özellikle stoperler için ayakta kalmanın çok önemli olduğu bir gerçek. Ama Tosic, tek hamleleri iyi olmasına rağmen kayarak müdahaleleri çok tercih ettiği için derbide sıkıntı yaşayabilir. Çünkü Fenerbahçe’nin birebir pozisyonlarda adam eksiltmeyi seven; Aatif, Alper ve Volkan Şen gibi oyuncuları var.

2-Cenk Tosun, bu sezonki maçlarda bazen forvet bazen de kanat oyuncusu olarak görev yapıyor. Derbide hangi alanda daha fazla etkili olur?

Aboubakar’la iş yapar

Ligde attığı 7 golle Beşiktaş’ın en golcü ismi konumunda bulunan Cenk Tosun, sahada Aboubakar’la birlikte olduğu zaman bence daha iyi oynuyor. Oyun içerisinde sık sık Aboubakar’la yer değiştirdiği için markajdan kurtuluyor. Derbide direkt santrfor olarak sahaya çıkarsa Sarı-Lacivertliler’in tecrübesi ve sertliği yüksek stoperleri Skrtel-Kjaer tandemi arasında kaybolabilir. Cenk Tosun, Kadıköy’deki derbide sahaya kanat bölgesinde çıkarsa forvet hattında alan bulan bir Aboubakar’la birlikte bu derbide daha fazla iş yapabilir.

3-Beşiktaş, Kadıköy’de son olarak 2005 yılında kazanmıştı. 11 yıllık serinin bozulması için Kartal adına kilit isim kim olabilir?

Tüm yollar Oğuzhan’a çıkıyor

Galatasaray’ın hissettiği psikolojik baskı Beşiktaş’ta yok. Bu sezon oyun anlamında çok üst düzey oynamasalar da mücadele gücünü ön plana çıkararak birçok maçı çevirdiler. Şenol Güneş, orta alanda sert bir 11 oluşturmak için Kadıköy’de Gökhan İnler’le başlar. Beşiktaş’ın bu maçtaki en önemli kozunun Oğuzhan Özyakup olacağını düşünüyorum. Topu önde tutup Beşiktaş’ın göreceği baskıyı kırabileceği gibi santrforlara kilit pasları hazırlayacak da Oğuzhan Özyakup... Derbinin kilidini Beşiktaş adına çözecek isim Oğuzhan.

4-Siyah-Beyazlılar, derbinin ardından Şampiyonlar Ligi’nde kritik bir Kiev maçına çıkacak. Bu karşılaşma, derbi motivasyonunu etkiler mi?

Akıllarda sadece derbi olur

Fenerbahçe karşılaşması telafisi olan bir maç da olsa bence oyuncular sahaya Dinamo Kiev’i düşünmeden çıkacak. Her ne kadar Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkmak bu sezon için başarı sayılsa da... Fenerbahçe’yi şampiyonluk yarışına dahil etmemek adına bu derbi, Beşiktaş için sadece kritik değil tarihi bir anlam taşıyor. Eğer kaybederse Fenerbahçe’yle olan puan farkı 1’e düşecek. Hatta psikolojik olarak Fenerbahçe öne geçmiş olacak.







YORUM YAZ