MENÜ

Kartal avantajlı çıkacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şenol Güneş, Adanaspor maçında Antalya’daki gibi hataya düşmeyip 4 oyunculuk bir rotasyon yaptı ancak buna rağmen futbolcular üzerinde sık maç oynamanın verdiği konsantrasyon bozukluğu net bir şekilde hissedildi. Maçın Adanaspor’la olması böyle bir dönemde Beşiktaş’ın şansı kabul edilebilir. Şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaja sahip olmasına rağmen önünde kendi rakipleriyle oynayacağı 2 maç var. Ve bu maçlar Süper Lig’in en iyi savunma yapan takımlarına karşı oynanacak. Ve ayrıca Beşiktaş bu takımları bu sezon hiç yenemedi. Yine de Başakşehir ve Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nda oynayacağı maç Beşiktaş’ın avantajı olabilir.

En büyük koz Cenk-Aboubakar

Beşiktaş’a benzer bir yorgunlukla sahaya çıkacak olan Başakşehir ise Rizespor maçında iyi bir görüntü vermedi. Deplasmanda oynayacak olmasına rağmen tam kadro ve formda olması maçın favorisini Siyah-Beyazlılar yapıyor. Özellikle Aboubakar ve Cenk’in birlikte oynayabilme ihtimali, Şenol hocanın maç öncesindeki en büyük kozu olacak. Başakşehir tarafında ise Rize’de yaşanan olayların böyle zorlu maçlar öncesinde nasıl bir etki bırakacağını bilmek zor. Yine de şampiyonluk adayı takımlara karşı oynadığı maçlarda yüksek konsantrasyonla kaliteli bir futbol oynayan Başakşehir takımı, Emre Belözoğlu ve Emmanuel Adebayor’u ön plana çıkararak Beşiktaş’ı yenebilir.

Defansta sorun yaşanabilir

Yedek kulübesi üzerinde ilk yarıya göre devre arası transferleriyle eli güçlü hale gelen Abdullah hoca, Edin Visca’yla Beşiktaş’ın sol bekinde kim oynarsa oynasın Kartal’ın bu bölgesini kullanacağı kesin. Şenol Güneş tarafında ise Başakşehir-Rizespor maçındaki defans hattı güzel bir örnek oldu. Santrfor özellikli oyuncuların birden fazla oluşu Başakşehir defansına beklenenden fazla sorun çıkarabilir.

YORUM YAZ