MENÜ

Kahraman kaptan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rusya’nın geriye yaslanarak oyunu dar alana çekme çabası erken gelen İspanya golüne rağmen ilk yarı boyunca devam etti. Futbol hatalar oyunudur söylemini doğrulayan Pique’nin amatörce yaptığı hata ile neredeyse pozisyona girmeden beraberliği de yakaladılar. İspanya tarafında ise her zaman olduğu gibi çok pas vardı ancak pozisyon bulma konusunda çok zorlandılar. Aynı hikaye 2. yarıda da devam etti. Rusya’yı topun peşinden koşturmasına rağmen pozisyon üretemeyen İspanya, top ayağına yakışmayan Rusya’ya pozisyon vermeyerek maçı bitirdi.

Ayakta kaldılar...

Uzatmalarda ise fizik güç olarak ayakta kalmayı başaran Rusya, ‘Ben bu takımı ancak penaltılarda elerim’ dercesine maça tutundu ve maçı berabere bitirmeyi başardı. Maçın daha sıcak kalecisi Akinfeev’de adeta arkadaşlarının çabasının karşılığını vererek Rusya’yı çeyrek finale çıkaran kurtarışları yapmayı başardı.

Maçın sorusu

İspanya pas sayısı bu kadar yüksekken neden pozisyon üretemedi? Kanatlarda defans arkası koşu deneyen oyuncusu olmayınca kafasını kaldıran her İspanyol ön tarafta koşu yapan biri olmayınca yan oynamayı seçti.

Maçın starı

Akinfeev maçın finalini önce Koke sonra Aspas’ın penaltılarını kurtararak maçın yıldızı oldu.

Maçın olayı

Aslında oynadıkları oyunla iki takımın da bu turu hak ettiğini söylemek zor. Ne çok pas yapmak, ne de sadece savunma yaparak oynamak sizi daha yukarılara götürür. Sadece günü kurtarır.

Kısa mesaj

Rusya ev sahibi olarak avantajlı gibi gözükse de, oyun kalitesi anlamında çeyrek finale kalan en zayıf takım konumunda.

YORUM YAZ