MENÜ

İstikrar lazım!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıldaki Süper Lig şampiyonluğu kadar bu yılki Şampiyonlar Ligi başarısında en önemli katkıyı yapan, özellikleri itibariyle sadece bir santrfor değil zaman zaman kanat da oynayabilen en formda ve kendi takımını en çok sahiplenen Cenk Tosun’u Beşiktaş Yönetimi satmak üzere... Konuşulan bonservis ücretine baktığımızda Cenk Tosun’un satılması birçok kişiye doğru gelebilir. Fakat büyük resme bakılınca Beşiktaş’ın ligde kazandığı şampiyonlukta ya da Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği başarıda kazanılan para birçok oyuncunun satışından çok daha fazla ekonomik katkı sağlıyor. Özellikle devre arası transferinde Beşiktaş’ın Cenk Tosun gibi bir oyuncu bulması mümkün değil.

Ekmeğini taştan çıkaracak bir forvet!

Alvaro Negredo’nun şu andan Beşiktaş’ın birinci santrforu olarak takıma katkı yapacağından şüphem yok fakat Cenk Tosun’un istikrarı ve kötü oynanan maçlarda bireysel çabalarıyla aldırdığı puan ya da puanlar Alvaro Negredo’dan beklenirse hayal kırıklığı yaşanır. Bir diğer sıkıntı Negredo’yu forma rekabetinde yalnız bırakmak olur. Bu doğrultuda adı geçen Demba Ba ise neredeyse Beşiktaş’tan ayrıldığından beri istikrarlı maç oynamayı bırakın düzenli antrenman temposu bile yakalayamadı. Şubat sonu ve Mart ayı fikstürü düşünüldüğünde Beşiktaş’ın forvet hattında zaman zaman ekmeğini taştan çıkaracak formda bir santrfora ihtiyacı olduğu bir gerçek. Bu durumda alınacak Demba Ba’dan değil bütün beklentim Alvaro Negredo’da...

Cenk gibi oyuncular kolay yetişmiyor

Şenol Güneş’in şimdiye kadar performans alamadığı neredeyse tek santrfor olan Negredo’nun, sezonun ikinci yarısında patlama yapması Beşiktaş’ın hem lig hem de Şampiyonlar Ligi başarısıyla doğru orantılı olabilir. Ayrıca Beşiktaş’ın şu andan itibaren sezon sonu transfer dönemi için bir santrfor çalışması yapması gerektiğini de unutmamak lazım. Artık ne Türk futbolunda ne de dünyada Cenk gibi santrforlar çok kolay yetişmiyor. O yüzden uzun süreli planlamalar yapan Beşiktaş takımı, transfer döneminde en uzun mesaiyi de forvet hattına harcıyacaktır.

YORUM YAZ