MENÜ

İş disiplini

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın ilk dakikasından itibaren oyunu domine eden Beşiktaş, top rakibe geçtiği anda da Medel ve Atiba ile topu çok çabuk geri kazanarak, yaptığı hücumların tamamında diri kalmayı başardı. Özellikle sağ kanadını Gökhan Gönül ve Quaresma ile iyi kullanan ve şimdiye kadar oynanan maçlarda en yüksek orta sayısını yakalayan Beşiktaş, yarım saatlik oyunun ardından sol beki Adriano’nun ortasında sol açığı Babel ile golü buldu. Beşiktaş’ın oyun karakterinde, Fabri hariç tüm oyuncuların hücum katkısı vermesi, iştahlı ve aynı zamanda disiplinli oyunu, Babel’in ikinci golüyle beraber daha ilk yarıdan maçı kopardı.

Daha fazla pozisyona girdi

İkinci yarıya ise skorun rahatlığı ile değil, iş disiplini ile başlayan Beşiktaş, özellikle Medel’in temposunu yüksek tutmasıyla bırakın oyunu rölantiye almayı, ilk yarıdakinden de daha fazla pozisyona girdi. Takımın iştahı, oyuna giren ve yedek kalmayı umursamayan oyuncularda da olunca Beşiktaş sezonun en fazla orta yaptığı, ceza sahasına en çok girdiği maçta tam anlamıyla oynadığı oyunun karşılığı bir skor aldı ve Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada fırsatı kaçırmadı.

Sinyallerini aldı

İlk yarının genel değerlendirmesini biraz erken yaparsak, Şampiyonlar Ligi’nde çok önemli bir iş yapmış olan Beşiktaş’ın, lig lideri Başakşehir’in sadece 3 puan gerisinde olması bana göre çok başarılı bir ilk yarı geçirdiğini gösteriyor. Medel ve Negredo’nun performanslarına bakacak olursak eğer, yüksek maç trafiği geldiği karşılaşmalarda Şenol hocanın bu geniş kadroyu çok daha iyi kullanabileceğinin sinyallerini aldığı bir maç oldu.

YORUM YAZ