MENÜ

İlk yarı Fener, ikinci yarı Trabzon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin baskın olduğu ilk 45 dakikada beklerin oynama iştahı, Emenike’nin hareketliliği, orta sahada Josef ve Mehmet Topal’ın defansif hamleleri vardı tamam ama olmayan şey iki taraf içinde kaliteydi. Özellikle Trabzonspor’da hücum varyasyonu, organizasyon yada duran top becerisi gibi gol getirecek detayların tamamında beceriksizlik üst düzeyken top rakipteyken de fiziksel olarak bitkin bir görüntü vardı.

Sihirli değnek

Van Persie’nin santrfor arkasına geçmesiyle pas trafiği biraz daha iyi olan Fenerbahçe, rakibinin bu görüntüsünü iyi kullandı. Hasan Ali’nin son nefeste yaptığı vuruşu Onur Kıvrak’ın o düzeyde bir kalecinin yapmaması gereken bir hatayla Sow’un önüne bırakması ilk yarıda skoru ev sahibine çevirdi. Fakat Trabzonspor soyunma odasından öyle bir geri dönüş yaptı ki adeta içerde oyunculara sihirli bir değnek değmiş gibiydi.

4-5 pozisyon...

2. topları kazanarak kurdukları baskıda Bero ile buldukları golün haricinde 4-5 pozisyonu cömertçe harcadılar. Fenerbahçe ise topu rakibe verdiği anlarda Emenike, Van Persie gibi top rakipteyken etliye sütlüye karışmayan oyuncuların yükünü taşımakta zorlandı. 75’te Volkan Şen’in oyuna girişi oyunu ve pozisyon sayısını dengelese de kazanmaya yakın olan taraf maçın son anına kadar Trabzonspor oldu. Sonuçta maçın ilk yarısını Fenerbahçe, ikinci yarısını Trabzonspor çok iyi oynadı. Hakem Ali Palabıyık ise Fenerbahçe’nin golünde yardımcısının hatasına uyarak maçın kaderini etkileyen büyük bir hataya imza attı.

YORUM YAZ