MENÜ

İkinci yarıda tecrübe konuştu

Abone Ol Google News

Trabzonspor 11’inin gençliğinden gelen enerjisi sayesinde oyun üstünlüğünü vermediği bir ilk yarı oldu. Hücumda Avdijaj ve Abdulkadir topla buluştuğunda oynadığımız oyun biraz daha doğru oldu. Savunmada ise çıkarken yapılan top kayıpları da Getafe için fırsat olsa da değerlendirememeleri şansımızdı. Zaman zaman çok koşma ve mücadele etme isteği genç oyuncularımızın üzerinden koşuşturmaya döndü. Yine de onların telaşını Hosseini, Erce ve Fernandes’in soğukkanlılığı biraz dengeledi. Ancak 2. yarının başında tecrübe konuştu. 10 dakikalık etkili oyun Getafe için 2 pozisyon ve 1 gol getirdi. Kalan bölüm genç oyuncuların hücumda organize olamayışları ile geçti. Sonuçta Trabzonspor, Avrupa Kupası maçından çok genç kadrosundan ideal 11’i için oyuncu baktığı bir maçı mağlup olarak bitirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Bu kadar genç oyuncu ile oynayınca en göze batanı hangisi diye merak eden varsa, daha ligde bile şans bulamamış gençler içinde göze batan bir oyuncu bulmak zordu.

Maçın starı

Trabzonspor’da topu ayağına her aldığında ne yaptığını en iyi bilen oyuncu Abdulkadir Parmak’tı. Faul aldı, adam eksiltti, dikine oynadı. Ancak biraz Doğan haricinde kendisine eşlik eden bir arkadaşını bulamadı.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Trabzonspor’un santrforu Muhammet 17, Getafe’nin santrforu Molina 37 yaşındaydı. Özellikle hücumda genç oyuncuların pozisyon bitirme konusundaki acemiliği bizim için gecenin sıkıntısı, Mata ve Molina’nın tecrübeleri ile pozisyon bulma becerisi Getafe’nin şansıydı.

Kısa mesaj

Erce’nin çok fazla topla buluşması, bir kaleciye göre ayaklarının çok iyi olması ile bağlantılıydı. Arkadaşları onun bu özelliğinin bilinci ile bir çok kez Erce’yi pas oyununda tercih ettiler.

YORUM YAZ