MENÜ

Hem UEFA'da hem de ligde Kartal favori

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oturmuş bir oyun felsefesine alışkın kadrosu olan Şenol hocanın, Hapoel Beer-Sheva karşısına rotasyonla çıkması Beşiktaş’ı rahatsız etmez. Derbi öncesinde 4-5 oyunculuk bir değişiklik şart ve bu futbolcular da Kartal’ı üst tura taşıyabilir.

Pazartesi gecesi şampiyonluğa oynayan bir takım derbi galibiyeti alacaksa bu ekip belli. Oyuncu kadrosunun form durumu, teknik direktörünün takımına daha hakim olması ve özgüvenli sahaya çıkması açısından favori kağıt üstünde Beşiktaş.

Futboldaki en zor iştir önemli maçlara favori başlamak... Ve Beşiktaş, 4 gün içinde çıkacağı 2 maçta da çok net favori konumda. Hapoel Beer-Sheva maçıyla başlayalım. İlk maçta alınan 3-1’lik galibiyete rağmen rotasyon konusunda ‘acaba’ diyenlerin aksine en az 4-5 oyunculuk bir değişiklik şart. Nedeniyse basit. Rotasyonda oynatmayı düşünebileceğiniz oyuncuların birçoğu hem tecrübeli hem de formda oyuncular. Beck, Necip, Aboubakar, Tosiç, Tolgay, Rodolfho ve Oğuzhan’ın yanısıra Ömer Şişmanoğlu da bu maçta şans bulabilecek kalite ve tecrübeye sahip. Yani Şenol Güneş, geniş kadronun tadını çıkarabileceği bir rövanş maçına tam da daha önemli bir Galatasaray derbisinden önce hem de skor avantajına sahip olarak çıkıyor. Oturmuş bir oyun felsefesine alışkın bir kadrosu olan Şenol hocanın, bu mücadeleye rotasyonla çıkması Beşiktaş’ı rakibini ciddiye aldığı sürece maçın içinde rahatsız etmeyecektir.

Derbide orta saha Atiba-İnler olmalı

Galatasaray maçı ise başka bir oyun planı ve kadro demek. Özellikle orta sahada Atiba’nın yanında Oğuzhan’dan ziyade oyunu iki yönüyle oynayabilen Gökhan İnler ile önlerinde ceza sahasına girerek skoru çok rahat değiştirmeyi başaran Talisca şart. Cenk Tosun ve Querasma’nın form durumları düşünülürse Beşiktaş için zor olan, gol atmaktan ziyade işin savunma kısmını doğru yapabilmek. Ve Beşiktaş bu işi genelde top kendisindeyken yapıyor. Yani öncelikle topa rakibinden fazla sahip olmalı. İnler ve Atiba, Galatasaray’ın çabuk oyuncularının yakalayacağı alanları kapatabilecek tecrübeye ve defansif içgüdüye sahip. Bu durum da orta saha tandemini cazip hale getiriyor.

Galatasaray’ın kaderi Bruma ve Sneijder’e bağlı

Bir diğer ayrıntı da kanat oyuncuları. Igor Tudor’un Bruma ve Sneijder’den ne kadar faydalanabileceği soru işareti. Ek olarak derbiyi çözebilme kapasitesine sahip bu oyunculardan tam olarak yararlanamaması halinde Galatasaray’ın, topla oynadığı anlarda daha kolay durdurulabileceği bir gerçek. İlk maçta Şenol hocanın hamleleriyle gitti denen maçın geri gelişi teknik direktör konusuna başka bir açıdan bakmayı gerektiriyor. Kulübelere bakınca oyunun kaderini değiştirecek hamlelerin Beşiktaş’ta olduğunu söyleyebilirim. Aboubakar, Oğuzhan, Tolgay gibi ofansif hamlelerin dışında skor avantajı sonrasında işi sağlama alma konusunda da doğru hamleleri yapabilecek oyuncular da mevcut.

Duran toplarda Marcelo vurabilir

Igor Tudor ise 2 hafta önce Karabük takımıyla katı defans yaparak yendiği Beşiktaş’ı bu kez topa hakim olarak yenmeyi deneyecek. Ama elindeki kadro, top rakibe geçtiği anda defansa geçme süresi konusunda olduğu kadar duran toplarda da büyük zaafiyet yaşıyor. Eğer doğru analizler yapılırsa futboldaki en kolay gol bulma şekli olan duran toplarda özellikle Marcelo’nun etkinliğiyle şans Beşiktaş’ın yanında olabilir. Sonuç olarak bir şampiyonluk adayı pazartesi gecesi derbi galibiyetine son verecekse oyuncu kadrosunun form durumu, teknik direktörünün takımına daha hakim olması ve özgüvenli sahaya çıkacak olması açısından favori kağıt üstünde Beşiktaş.

YORUM YAZ