MENÜ

Hâlâ favori ama...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe şokuyla haftayı kapatan Beşiktaş’ın önünde stresin çok yoğun olacağı 4 maçlık bir seri var. Özellikle Bursaspor deplasmanınıda daha önceki yıllardan süre gelen bir çekişmenin etkisiyle oyuncuları çok formda olmasa da maçın daha çok sert bir karşılaşmayı işaret etmesi, Beşiktaş’ın şampiyonluk stresiyle birleşince oldukça tedirgin edici. Yine Kasımpaşa mücadelesi; en önemli oyuncuları Koita’yı kaybetmiş olmalarına rağmen Galatasaray maçında oynadıkları oyun düşünülünce yine zor geçecek bir karşılaşma olacak. Gaziantepspor’un ise düşme potasında olmasına rağmen dağınık görüntüsü, bu son 4 maç içerisinde Beşiktaş’ın yüksek pas trafiğiyle çözebileceği en kolay maç. Son olarak şampiyonluk o maça kalırsa Osmanlıspor’a karşı sezonun en zor maçlarından bir tanesine çıkacaklardır. Özellikleri itibariyle deplasmanlarda boş alanları çok iyi değerlendiren Ndiaye, Umar Aminu ve Regattin gibi oyunculara yaşı ilerlemiş olmasına rağmen iyi bir sezon geçiren Webo’yu da eklersek çok zor bir oyun olacağı aşikar.

Fabri’nin dinlendirilmesi şart

Diğer yandan Beşiktaş takımı, eğer üzerlerindeki baskıyı atlatırsa oyun kalitesi anlamında Fenerbahçe maçındaki görüntüyle son 4 karşılaşmayı da kazanabilir. Genelde iyi bir sezon geçirmesine rağmen ilk Lyon maçı, Başakşehir karşılaşması ve son olarak Fenerbahçe derbisinde yaptığı hatalar ile tedirginlik yaratan Fabri’nin ise Şenol Güneş tarafından artık hata kaldırmayacak haftalar öncesinde dinlendirilmesi şart oldu.

Stres ve baskı az ama...

Başakşehir tarafında ise son dört maçlık bir periyot içerisinde stres ve baskı az olmasına rağmen, Trabzonspor mücadelesinin, bu seri içerisinde Abdullah hocayı en çok zorlayacak müsabaka olduğu bir gerçek. Beşiktaş’ın zorlandığı maçlarda devreye giren taraftar etkisini Başakşehir’in sezon başından beri arkasına alamadığını düşünürsek daha az baskı hissetmesine rağmen bu konuda da dezavantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Yine de şampiyon olsun ya da olmasın, Başakşehir’in yeni kurulmuş bir kulüp olmasına rağmen çok başarılı bir teknik direktör ve oyuncu grubuna sahip olduğunu kabul etmek gerekir.

Taraftar faktörü, dezavantaj

Eğer önümüzdeki iki haftayı kayıpsız geçerse Bursaspor’un daha önce Süper Lig’de yaptığı devrim niteliğindeki başarıyı Abdullah hoca ve öğrencileri de başarabilirler. Üstelik bu başarıyı Galatasaray, Fenerbahçe gibi sezonu istikrarsız ve başarısız geçiren büyük kulüplerimize örnek olacak transferler ve futbol anlayışıyla yapmış olacaklar.

YORUM YAZ