MENÜ

Güven Yalçın'ı parlatma zamanı

Abone Ol Google News

Beşiktaş için sezonun kalan maçları eğer Trabzonspor’un cezası kesinleşirse küçük bir Şampiyonlar Ligi’ne katılma umudu ile başlayacak. Ancak bana göre Sergen Yalçın için mesele daha çok yeni sezonun kadrosunu doğru isimlerle belirleyebilmekte. Peki doğru oyuncu deyince aklınıza ne geliyor? Öncelikle kulübün mali yapısına uygun, oynattığında yüksek bonservis bedeli ile satabileceğin performansları gösterebilecek daha çok genç oyuncular.

Haberin Devamı

Bu yüzden de Burak Yılmaz oynayamadığında ya da onun yanında ilk tercih Güven Yalçın olmalı. Bunu şimdiye kadar yaptığı işlerden çok özellikle Şenol Güneş zamanı belli ettiği potansiyeli üzerinden söyleyebilirim. Ve eğer Güven gibi oyunculardan her anlamda katkı bekliyorsanız antrenman temposundan kilosuna hatta özel hayatına kadar ilgilenmeden bir yerlere varmak zor.

Gökhan ve Caner’in kalmaları doğru olur

Beşiktaş gibi ekonomisi sıkıntıda olan takımların genç oyuncuları oynatmama ya da sudan ucuza elden çıkarma lüksü kalmadı. Yani maçları kazanmak elbette önemli ama genç oyuncuları oynatmak her zamankinden daha değerli.

Haberin Devamı

Son olarak sözleşmesi biten Gökhan ve Caner ile ilgili son düzlükte gösterecekleri performansı beklemek mecburiyetten de olsa doğru yaklaşım. Ne kadar kalmaları daha doğru gibi gözükse de ödenemeyecek paralara imzalanan kontratların oyuncuları nasıl etkilediğinin en iyi örneklerinden birinin son dönemdeki Beşiktaş olduğunu unutmamak gerek.

YORUM YAZ