MENÜ

Galibiyeti kaçıran Trabzonspor

Abone Ol Google News

Özellikle maçın ilk yarısında rakip savunmaların yerleştiği anlarda hücum etmekte zorlanan iki takımın topu kazandıkları anda rakip kaleye gitme çabaları final paslarının kötülüğüne kurban etti. Maçın ikinci yarısında ise karşılıklı atakların baskın tarafı Trabzonspor’du. Özellikle Abdülkadir Parmak’ın orta sahanın ortasına geçtikten sonraki performansıyla paslar daha doğru çıkmaya başladı. Fakat orta sahadaki küçük bir faule sinirlendikleri anda yaşadıkları konsantrasyon kaybıyla Emre Kılınc’ın asisti ve Kone’nin golü ile geri düştüler. Başta Ünal hoca olmak üzere Nwakaeme ve Novak’ın zorlaması daha golün anonsun yapılırken, Abdülkadir Parmak ile buldukları gol maçın geri kalanının hakimi de Trabzonspor yaptı. İki kez direğe takılıp, galibiyeti kaçıran taraf Trabzonspor olurken, özellikle maçın ikinci yarısında iki takımın da kazanmak adına gösterdiği çaba takdiri hak etti.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Sosa ve Robinho’nun yoklukları ne kadar hissedildi? Sivasspor tarafında Diabate, çok iyi bir transfer olduğunu göstermiş olmasına rağmen, oynadığı kadar oynatma yeteneği Robinho’yu farklı bir oyuncu yapıyor. Trabzonspor tarafında ise özellikle orta sahada yapılan basit pas hataları ah Sosa olsa dedirtti.

Haberin Devamı

Maçın starı

Trabzonspor’un gençleri; Abdülkadir Parmak ve Hüseyin Türkmen, bu performanslarına devam ederlerse Türk futbolu gelecek yıllarda çok önemli iki yıldız oyuncu kazanabilir. Sahada iki genç gibi değil iki lider oyuncu gibi bir maç oynadılar.

Maçın olayı

Şampiyonluk potasında bulunan Trabzon’un gençleriyle yakaladığı ritim ve bu oyuncuların saha içerisindeki özgüvenini öncelikle Ünal hocaya bağlamak lazım. Trabzonspor, büyük resme bakarsa altyapıdan yetiştirdiği oyuncular ile uzun seneler Süper Lig’de başarılar elde edebilir.

Kısa mesaj

Kaleci Uğurcan’ın, özellikle sıfır hatalı bir maç oynaması gelecek yıllarda Türk Milli Takımı’nın kaleci problemi yaşamayacağının habercisi gibi.

YORUM YAZ