MENÜ

Galatasaray terse yatırdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir takım düşünün ki tarihinde ilk kez oynadığı Avrupa Kupası’nda Galatasaray’la eşleşmiş ve tarih yazma ihtimaliyle müthiş konsantre olmuş. Liglerinin 14. haftasında olması, fiziksel anlamda da yüzde 100 hazır olmaları demek. Diğer tarafta ise sezon başı kampında ilk hazırlık maçına çıkmış, kapasitesinin yarısı ile oynayan Galatasaray. Yine de Östersunds’un gücü bize yetmez derken Galatasaray hepimizi terse yatırdı. Tudor’un yeni transferleri Maicon ve Gomis’i 11’de oynattığı Galatasaray’da hazır oyuncu olmadığını söylemek yanlış olmaz. Bu bu çok doğal.

Sınıfta kaldılar

İkinci yarıya topa daha fazla hakim olarak başlasa da bu dakikaları ceza sahası dışından attığı etkisiz şutlarla geçirdi. 68. dakikada ise Ghoddos’un golünde rakiplerine ceza sahası içinde müdahale edemeyen Ahmet-Maicon tandemi önce bu golde sonra uzatmalarda gelen ikinci golle daha ilk maçtan sınıfta kaldı. Sonrası yapılan baskının pozisyona dönüşmediği, Yasin-Rodrigues-Sinan hattının yaratıcılıktan uzak görüntüleri ile boşa kürek çekerek geçti.

Bazılarıyla olmaz

Tamam, Galatasaray hazır değil ancak kendisinden kalite anlamında çok geride bir takıma kaybetmesi kadar bazı oyuncularla bu işin olmayacağını görmesi de önemli. Örneğin; Carole, Eren, Linnes ve Rodrigues gibi oyuncular geniş kadroda olur ama ideal bir Galatasaray kadrosu için oldukça yetersiz kalıyorlar. Sonuçta Galatasaray, Östersunds’a mucize yaratabilmesi adına ciddi bir şans tanıdı. Rövanşta ise Belhanda ile birlikte kalitesi yükselecek bir Galatasaray, bu takımı ilk yarı golü bulduğu takdirde geçer. Zaten geçemezse yönetimin Sneijder ile Tudor’un arasını düzeltmek zorunda kalabileceği de bir gerçek. Çünkü Östersunds karşısında izlediğimiz takımın öz güvenini yükseltecek Sneijder gibi bir lidere her zaman ihtiyacı olur.

YORUM YAZ