MENÜ

Forvet şart!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun şampiyonu Beşiktaş’ta transfer dönemi yine sıkıntılı geçeceğe benziyor. Sebebi ise artık sadece lig şampiyonluğu değil, Avrupa’da da başarı isteyen Beşiktaş’ın geçtiğimiz yıla benzer biçimde oyuncularını elde tutmak konusunda zorlanıyor olması. Sosa-Gomez gibi yıldızlarını sezon başında kaybeden takımda, aynı problemler Marcelo, Talisca, Aboubakar’da da yaşanmaya başladı. Şenol Güneş’in elinin değdiği oyuncuları parlatma özelliği yine Beşiktaş’taki oyuncuların albenisini arttırdı. Bu kulüp açısından pozitif gibi gözükse de, eğer hedefiniz yüksekse takımı korumanın önemli olduğu bir dönemde zorlanmanıza sebep olabilir. Halbuki Şenol hocanın eldeki kadronun üzerine transfere ihtiyacı var ki, şu an için bile Şampiyonlar Ligi için yetersiz bu kadro iddialı bir hale gelsin.

Kronik bir hastalık

Önce defansla başlayalım; Beşiktaş’ın kronik hastalığı savunmanın göbeğinde Marcelo’ya partner ararken hatta Vida gibi çok doğru bir hamle konuşulurken bu oyuncunun taliplerinin çıkması bonservisini yükseltirken, Lyon’un Marcelo için teklifi oyuncuyu tutabilmek adına yönetimi 2 farklı sıkıntıya soktu. Halbuki Marcelo’nun yanına veya zaman zaman rotasyonda yerine de oynayabilecek 2 stoper almak şart. Orta sahada ise durum biraz daha farklı. Sosa’nın gidişini Talisca ile tolere etmeyi başarsa da, şimdi Talisca’yı tutamama tehlikesi yeni bir 10 numara için yüksek bedel gerekmesi problem gibi gözükse de, bu problem Tolgay ve Oğuzhan gibi yaratıcı oyuncuların varlığı sayesinde aşılabilir.

En çok yakışan bulunmalı

Son olarak hücum; Gelecek sezon sözleşmesi bitecek Aboubakar için yüksek bonservis ödemek istemeyen yönetim, bir çıkmaza girdi gibi. Özellikle hedef Avrupa’da başarı ise daha iyi bir santrafor gerek. Üstelik Talisca gidecekse zaman zaman çift santrafor oynamak zorunda kalacak Beşiktaş’ta belki de 1 değil 2 transfer yapılmalı. Son olarak Quaresma da çok iyi bir sezon geçirmesine rağmen yaşının ilerlemesi yüksek tempolu maç trafiğinde geçecek yeni sezon öncesinde bir de kanat oyuncusu mecburiyeti getiriyor. Ancak bu kritik dönemde işe Tamer Tuna’yı kaybederek başlayan takımın, önce Şenol hocaya uygun bir yardımcı hoca bulması şart. Son bir detay ise arkadaşlık ortamının çok net hissedildiği takım içerisinde alınacak oyuncuların yetenekleri kadar karakter olarak da takıma ayak uydurabilecek oyuncular olması. Yani madem, ‘Seba ekolü’ diyorsunuz, oyuncunun da en ahlaklısını Beşiktaş’a en çok yakışanını bulacaksınız.

YORUM YAZ