MENÜ

Fobiyi yenemedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin 5’li savunma dizilişi, kademeli ve disiplinli savunma anlayışı ve düşme potasındaki her takımda görmeye alışkın olduğumuz oyun sertliği, narkoz almış bir hastaya çevirdi maçın ilk yarısında Galatasaray’ı. Zaman zaman Belhanda, Gomis, Feghouli ve Mariano ile kıpırdanmaya çalışsa da ayağa kalkmak için top gelmeden düşünen oyuncuların devreye girmesi kadar hareketli ve dikine oyuna ihtiyaçları vardı.

2. yarı Galatasaray’ın hareketlenmesi beklenirken savunma disiplinini yüksek tutmaya devam eden Gençlerbirliği, topu rakibe vermesine rağmen net fırsatları kaçıran taraftı. Galatasaray tarafında ise Sinan ve Eren hamlelerinin bile oyuna en ufak bir katkısı olmadı. Hikayenin sonu ise Manu’nun yakaladığı kontra ve Alper’in golü ile Galatasaray adına çok kötü bitti. Sonuçta Galatasaray sezonun pozisyon anlamında en kısır maçını oynayarak hem Gençlerbirliği’ni hem de deplasman fobisini yenememiş oldu.

Gecenin sorusu

Bu mağlubiyet Galatasaray için ne anlama geliyor? Şampiyonluk için artık derbi kazanmaktan başka çaresi yok. Ancak bu sezon bunu hiç başarılmadığı için, takım baskı altında hissedebilir.

Maçın starı

Geriye yaslanarak oynayan ve rakibini yüksek toplara zorlayan Gençlerbirliği’nde Palitsevich yaptığı her hamlede başarılı olup sahanın yıldızı oldu.

Maçın olayı

Derbilerde kötü oynamasına alıştığımız Belhanda, Gençlerbirliği maçında da kayıplara karıştı. Fatih Terim’in özellikle derbilerde Belhanda’sız bir başlangıç yapabileceğini düşünüyorum.

Kısa mesaj

Gençlerbirliği aldığı 3 puanla sezon sonu belki de ligde kalacak ancak Galatasaray şampiyon olamaz ise hatırlayacağı en kötü hatıra Ankara olur.

YORUM YAZ