MENÜ

Fırsatı kaçırdılar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Vodafone Park açıldığından beri Süper Lig’de bu kadar çok topa hakim olan ve hakim olduğu anlarda da doğru oynayan bir rakibi olmamıştı Beşiktaş’ın. Savunma konsantrasyonu yüksek bir Başakşehir takımı, 11 oyuncusunun tamamıyla işin defansif kısmını kusursuz yaptı. Tek zaafiyeti olan duran topları da Beşiktaş takımı iyi değerlendiremedi ve sıfır pozisyonlu bir ilk yarı oynandı. Lens ve Cenk’in etkisizliği, Talisca’nın kapalı savunmalara karşı dar alanda kayboluşu Beşiktaş’ın elini kolunu bağladı. Başakşehir, Beşiktaş’ın hata yapmasını bekledi. Siyah-Beyazlılar, presi geniş alanda yapmaya kalkınca Abdullah hocanın ekmeğine adeta yağ sürüldü. Turuncu-Lacivertliler, Beşiktaş’ın tempo yapmasını çok rahat bir şekilde engellediler.

Pozisyon görmedik

İkinci yarıda da maçın hikayesi çok fazla değişmedi. İki takımda da maçın en iyileri defansif oyuncular olunca neredeyse 90 dakika pozisyon göremedik. Ama hikaye Kerim Frei’in golü ile bir anda beklenmedik bir finale geldi. Kaybedecek bir şeyi kalmayan Beşiktaş, belki de maçı kazanmaya inandığı, hatta kazanabileceği bir 5 dakika oynadı. 90 dakika boyunca yapmadığı baskıyı, bulamadığı pozisyonları, son 5 dakika içerisinde yakalamasına rağmen sadece beraberliği bulabildi.

Hayal kırıklığı yaşattı

Maçın hakkına geldiğimiz zaman ise Abdullah hocanın derbi başarıları düşünülünce ve oynanan oyuna bakılınca mücadelenin hakkı zaten beraberlikti. Sonuçta iki şampiyonluk adayı da lider Galatasaray’a yaklaşma şansını ellerinin tersi ile itmiş oldu. Şampiyonlar Ligi’ndeki iyi gidişe rağmen Monaco maçından sonra 5 gün dinlenmiş Beşiktaş’ın oyun kalitesinin beklenin altında kalması hayal kırıklığı yarattı.

YORUM YAZ