MENÜ

Fenerbahçe'nin enerjisi yetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yaptığı baskı ve kazandığı toplarla daha ilk yarıdan 3-4 pozisyon üreten Fenerbahçe’de Giuliano’nun dönüşü oynanmak istenen oyunu daha çabuk ve etkili hale getirdi. Başakşehir’in iskeletini oluşturan Epurianu, Emre Belözoğlu ve Mossoro gibi özel oyuncular olmayınca pas trafiğini sağlıklı yapamadıkları gibi hücum hattında İrfan Can ve Arda ile oynamaları, çabuk atak yapmak yerine set hücumu denemeleri çabuk geri koşan Fenerbahçe’nin işine geldi. Sadece Adebayor’un çırpınmaları ilk yarıda yetersiz kalırken, sezonun en silik Başakşehir’i sahadaydı. Bu fırsatı Fernandao ile değerlendirdi Fenerbahçe. Abdullah Avcı hamle yapmakta çekimser kalınca yine çabuk gelip sezonun en özel santrfor performansını aldıkları maçta yine Fernandao ile 2. golü yaptılar. Sonrasında ise Topal- Josef ikilisinin enerjisi ile gününde olmayan Başakşehir’e dönüş şansı vermediler.

Günün sorusu

Arda Turan’ın gelişi Başakşehir’in oyununu olumsuz anlamda etkiler mi? En azından şimdiye kadar önemli bir katkı yaptığını söylemek zor.

Maçın starı

Sakatlığını attıktan sonra sahada sergilediği hızlı mücadelesiyle Aykut Kocaman’ın gözdesi haline gelen Fernandao, çok kritik 2 gol atarak özlenen santrfor performansını geç de olsa sergilemiş oldu.

Maçın olayı

Abdullah Avcı’nın derbi analizlerindeki başarısı Fenerbahçe karşısında biterken, özellikle İrfan Can ve Arda aynı anda sahada olunca lider Başakşehir hareket etmeye çalışırken el freni çekilmiş bir araba gibiydi. 31 maçlık iç sahada yenilmeme serisi de bu yanlış tercihlerle bitmiş oldu.

Kısa mesaj

Giuliano sakatlıktan tam anlamıyla hazır dönerken, dünkü karşılaşmadaki görüntüsüyle Fenerbahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu da gösterdi.

YORUM YAZ