MENÜ

En büyük sorun bitiricilik

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin sezon başından beri çözemediği problemleri var. Her şeyden önce iyi oyuncusu çok ama komple futbolcu diyebileceğimiz oyuncusu yok. Eksik olan özellikleri ise birbirine benzer olarak bitiricilik. Kruse toparlanmasına rağmen istikrarsızlığı bu konudaki problemi tam anlamıyla çözmedi. Oyuncular bu konuda kendini geliştirebilir elbet. Hatta Vedat Muriç’in çok değil, birkaç yıl öncesini düşündüğünüzde gösterdiği gelişim bunun en güzel örneği.

Haberin Devamı

İşi Yanal çözecek

Ancak hâlâ Fenerbahçe gibi şampiyonluktan başka bir dereceyi kabul etmeyecek camialar için yeterli değil. Belki zamanla bitiricilik konusunda da kendini geliştirir ama şu an için Fenerbahçe, Vedat Muriç ile maç kazanabilen bir takım olamadı. Benzer şeyleri Rodriques için de söyleyebilirim aslında. Son vuruşa kadar işleri doğru yapan çabuk forvet bir türlü işin sonunu getiremiyor. Gelelim işi çözecek kişiye, yani Ersun Yanal’a. İyi futbol oynayan 11’i bozmadan yapılan tercihler çok eleştirilmeyebilir fakat skor alamadığın maçlar için artık Ersun Yanal’ın farklı çözümler bulma mecburiyeti var.

Haberin Devamı

Bu psikolojiyle olmaz

Zaten büyük takım hocalığı da bu değil mi? Çare üretmek. Belki diziliş, belki oyuncu seçiminde sürpriz işler yapıp karşılığını skor olarak alabilmek. Şimdiye kadar son vuruş sıkıntısını kulübeden de çözemeyen Fenerbahçe’nin kalitesi ispatlı oyuncularını devreye sokması şart. Son olarak Fenerbahçeli oyuncuların ve Ersun Yanal’ın acilen ‘futbol dışı unsurlar ve hakemler bize maç kazandırmaz’ psikolojisinden kurtulması şart. Bu duygu, iyi oynadığı maçları da zaman zaman kazanamayan Fenerbahçe için, sezonun kalanında büyük bir dezavantaja dönüşebilir.

YORUM YAZ