MENÜ

Emin adımlarla

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mısır’ı 1-0 mağlup eden Uruguay, Suudi Arabistan’ı da Suarez’in attığı tek golle devirmeyi başardı. Bu sonucun ardından puanını 6’ya yükselten Güney Amerika temsilcisi, Rusya ile birlikte A Grubu’ndan çıkmayı garantiledi.

Biraz sıcaklığın etkisi, biraz ilk maçtaki galibiyetin rahatlığı, birazda Suudi Arabistan’ın kolay gol yiyen bir takım olması Uruguay’ın tempoyu düşük tuttuğu bir ilk yarı çıkardı ortaya. Yine de Cavani-Suarez gibi bir santrafor tandeminiz varsa bu düşük tempoda bile gol yapabilirsiniz. Topu bir şekilde rakip kaleye götürün yeter. İlk yarıda da böyle oldu. Kalecinin büyük hatasını değerlendiren Suarez kornerden golü yaptı.

Suudi Arabistan’ın çabaları kadrosunun kalitesizliğine kurban giderken maç boyunca sadece 29’da Hattan’la girdikleri pozisyonun dışında pozisyon üretemediler.

Heyecanlanamadılar bile!

2. yarı yine dengeli oyun içerisinde Uruguay’ın ürettiği az sayıdaki pozisyonla geçerken en az forvet hattı kadar kaliteli defans oyuncuları Godin - Gimenez ikilisi yüksek konsantrasyonlu başarılı bir maç çıkarınca Suudi Arabistan puan için heyecanlanamadı bile.

Sonuçta Uruguay istediğini kontrollü bir oyunla almayı başardı ve Rusya ile el ele gruptan çıkmayı başardılar.

Maçın sorusu

Uruguay derece yapabilir mi? Zayıf rakiplerle oynamasına rağmen kazanma alışkanlığını yakalayan Uruguay’ın yarı final oynayabileceğini düşünüyorum.

Maçın starı

Tecrübesi ve soğukkanlılığı ile Godin pozisyon vermeyen Uruguay savunmasının en başarılı ismiydi.

Maçın olayı

Maç boyunca kurtarış yapmasına gerek kalmayan Muslera belki de kariyerinin en rahat maçlarından birini oynadı.

Kısa mesaj

“Bir hakemin uzun zamandır bu kadar rahat ve hatasız bir maç yönettiğini görmemiştim.”

YORUM YAZ