MENÜ

Eksiklere rağmen müthiş Trabzon

Abone Ol Google News

Yazarımız Erman Özgür, Trabzonspor’un ilk yarı karnesini değerlendirdi:

Haberin Devamı

Rakiplerine göre sezonu en erken açan Trabzonspor için kısıtlı kadro ile birden fazla kulvarı birarada götürmenin kolay olmayacağı belli bir durumdu. Öyle de oldu. 4 yıl sonra Avrupa Ligi’ne dönüş yapan Bordo-Mavililer açısından sezon öncesi sert rakiplere karşı girilen Avrupa macerası iyi başladı. İlk maçta, Çekya deplasmanında iki farklı geriye düştüğü Sparta Prag maçında 5 dakika içinde dengeyi sağlamaları özgüven kazanma adına önemliydi. AEK deplasmanında da oyunun başında geriye düşmelerine rağmen 3-1 kazanmaları da aynı şekilde. Rövanşta elenmenin eşiğine gelseler de ortaya konan oyun genel anlamıyla pozitifti.

Savunmada alternatif eksikliği

Geçen sezon zaman zaman çalkantılı günler yaşayan, Malatya deplasmanındaki 5-0’lık mağlubiyetin ardından kaptan Burak Yılmaz ile kaleci Onur Kıvrak’ı kadro dışı bırakıp alt yapıdan gelen isimlerin önünü açan Trabzonspor’da bu sezona başlarken de bir taraftan elindeki lider oyuncuları kazanmak, diğer taraftan altyapıdan gelen gençlere yer vererek kadroyu genişletmek hedefler arasındaydı. Kadronun en dikkat çekici özelliği hücum bölgesindeki kalite ve alternatif çokluğunun savunma hattında olmayışıydı.

Haberin Devamı

Sörloth ve Sturridge etkisi

Trabzonspor’da sezon başladıktan sonra kiralık Sörloth ve problemli Sturridge gibi oyuncular ne yapacak merak konusuydu. Haftalar ilerledikçe yavaş yavaş bu soruların cevapları netleşti. Sörloth beklentileri fazlasıyla karşıladı. Ligde 12 gol, 4 asistle oynayan Norveçli oyuncu, Bordo- Mavililer’in zirve yarışında kalmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri oldu. Daniel Sturridge sakatlıklar yüzünden beklenen sürede forma giyemese de oynadığı bölümlerdeki katkısıyla takıma fayda sağlayan isimlerden oldu. Ligde 9 maçta forma giyen Sturridge’in 11’de başladığı 6 karşılaşmanın 5’inde asist, skor ya da her ikisinde birden üretkenlik sağlaması yabana atılacak bir şey değil. İngiliz süperstarın ikinci yarıda sağlıklı bir şekilde tüm maçlarda forma giymesi Trabzonspor’a yarışta ekstra güç sağlayacaktır.

Evdeki hesap çarşıya uymadı

Ünal Karaman’ın Sosa, Nwakaeme, Novak, Pereria, Hoesseini, Uğur Can, Sörloth’dan oluşan iskelet kadrosu Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak, Hüseyin Türkmen, Advijaj, Kamil Ahmet, Yusuf Sarı ve Ekuban’la desteklenecekti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Özellikle Abdülkadir Ömür ve Ekuban’ın uzun süreli sakatlıkları ile başlayan kadro darlığı, Sosa başta olmak üzere lider oyuncuların özverili mücadelesi ile bir parça hafiflese de birden fazla kulvar olunca istikrarsız oyun ve skorlar geldi. Avrupa Ligi’ndeki son 3 maçta yedek isimlerin oynatılması, sakatlıklar nedeniyle yaşanan kadro sıkıntısı yüzünden üzerlerine fazla yük binen yıldız isimlerin de dinlenmesini sağladı.

Rakipler kötü olunca...

Şampiyonluk yolundaki rakiplerin çokluğu ve bu ekiplerin sezonun ilk yarısını kötü geçirmeleri Trabzonspor için avantaj oldu. Ünal Karaman’ın Kamil Ahmet gibi bazı sürpriz oyunculardan aldığı ekstra katkıların yanında Sörloth’un yükselen performansı Avrupa’da olmasa da ligde uzun zaman sonra Trabzonspor’u hedefine yakın tuttu. Kısacası zor bir dönemden kısıtlı bir kadro ile başarılı çıkmayı başardı Ünal Karaman. Sonuçta basın önünde yaşanan diyaloglarla görevinden ayrılmış olsa da hedefleri doğrultusunda yarışın içinde bir kadro bıraktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ