MENÜ

Eksik olan bitirici vuruşlar

Abone Ol Google News

Fenerbahçe maça baskılı, önde oynamaya çalışan bir görüntüyle başladı. Oyunu kenarlardan İsla ve Dirar’ı da devreye sokarak oynadı. Göbekten duvar pasları ile geldi, ceza sahasına çok sayıda girmeyi başardı. Ancak eksik olan şey final pasları ya da bitirici vuruşlardı, Kruse ve Muriç etkisiz kalınca olmadı. Antalyaspor ise bu baskıya hazırlıklı sakin görüntüsünü, Fenerbahçe’nin en büyük zaafı Jailson’un ilk yarıda yaptığı hatayı yakalayarak Ufuk’la attığı golle süsledi. Fenerbahçe 2. yarıya da baskılı başlamak istedi fakat Tolga-Zajc hamlesi ile gelen diziliş değişikliği, Emre’nin yorulması ve en önemlisi Antalyaspor’un Fenerbahçe’nin bıraktığı boş alanları değerlendirmesi ile istenen baskı ve pozisyon zenginliği gelmedi. Son vuruş ve final paslarında yaşanan beceriksizliğe Antalyaspor da ayak uydurunca başka gol göremedik. Fakat Altay’ın hakkını vererek, net pozisyonlar kaçırsalar da işin savunma kısmını disiplinli ve yüksek konsantrasyonla yapmayı sürdürerek attıkları golün karşılığını altın gibi bir 3 puanla aldılar.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de bu tip maçların eksik oyuncusu hangi bölgede? Fenerbahçe için sezon başı yazdığımı tekrar yazayım. Vedat Muriç ne kadar iyi oynarsa oynasın, gol vuruşu kaliteli, lider bir santrfor Fenerbahçe’nin bu maçları daha kolay çözmesini sağlayabilir.

Maçın starı

Birbirinden ayırmadan Antalyaspor savunma dörtlüsünün tamamı. Sangare, Diego, Bahadır, Celutska, ayaklarına kramplar girmesine aldırmadan, minimum hata yaparak baskıya direnip çok iyi oynadılar.

Maçın olayı

Jailson’un Galatasaray derbisinde kontrollü oyunun başarılı stoperi olarak görünmesi, önde baskı yaparak oynamak gereken maçlarda boş alanlarda kolay geçilen bir oyuncu olduğu gerçeğini değiştirmedi. İşte bu gerçek Fenerbahçe’ye maçı kaybettirdi.

Kısa mesaj

Bülent Korkmaz’ın Antalyaspor kadrosuna bakınca gösterdiği performans ve büyük maçlardaki konsantrasyonu takdiri sonuna kadar hak ediyor.

YORUM YAZ