MENÜ

Düşünme zamanı kazandılar

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için yaşanan kriz nasıl çözülecek, sezon sonu nasıl gelecek, yeni hoca kim olacak gibi önemli sorular şimdiye kadar yaptığı hamlelerden iyi sonuç alamayan Ali Koç yönetimi için masada dururken, yaşadığımız salgın bu soruların cevaplarını bulmak adına geniş geniş düşünme zamanı kazandırdı.

Haberin Devamı

Yönetimin maddi sıkıntıyı aşabilmek için para edebilecek Vedat Muriç ve Ozan Tufan gibi 1-2 oyuncuyu satmak mı, yoksa bu oyuncuları elde tutup mutevazı oyuncular mı transfer edeceği ise en önemli kararlardan biri.

Gelelim oyunculara...

Aslında bu sorunun cevabı yeni gelecek hocadan alınmalı ama bizim ülkede işler özellikle de transferde yönetimler üzerinden yürüyor. Gelelim oyunculara. İşin parasal kısmı bir yana dursun bu sezon ki performanslara bakınca normalde takımda kalsın diyebileceğim 4-5 oyuncudan fazlası çıkmaz. Ancak yeni bir takım kurmak adına ne ekonomi müsait ne de yeni yönetim bunu gelir gelmez yapmaya kalkıştığında başarılı olabildi.

Kaybetmesinler...

O yüzden elde tutulacak oyuncuların yaşı, kaç maç oynadıkları, aldığı ücretler üzerinden yapılacak değerlendirme doğru yapılabilirse her transfer döneminde 1-2 doğru takviye ile yavaş yavaş kalite tekrar arttırılabilir. ‘Şimdi oyuncular online antremanlardan ne kazanırlar?’ derseniz, ‘Birşey kaybetmeseler yeter’ derim. Zaten oynanıp oynanmayacağı belli olmayan sezonun kalanı için doğru dürüst bir hedef ve başlarında teknik direktör olmayan oyuncuları ancak takımda kalma konusundaki istekleri motive edebilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ