MENÜ

Disiplinli oynadı zafere uzandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyun disiplinini ilk dakikadan itibaren hiç kaybetmedi. Skertel-Kjaer ikilisi geride, Josef-Topal ikilisi de önde göbeği iyi kapatıp, Feyenoord’u kenarlara ittiler.

Yerinde hamleler

Bu anlarda Şener, zaman zaman Elia’ya karşı zorlansa da Volkan Demirel’in 15. dakikada yaptığı kurtarış dışında çok pozisyon vermediler. Ön taraftaysa durum daha da iyiydi. Özellikle Alper’in hareketli oyunu, Lens’in bıraktığı yerden devam etmesi, Feyenoord defansını bireysel hataya zorladı. Lens’in ikramını kolay bulan Sow, işi defansın ikinci ikramında alışık olduğu şekilde bitirdi. Pozisyon sayısına bakılınca kimin deplasmanda oynadığı belli olmayan ilk yarının sonunda Fenerbahçe işi kısmen bitirmişti. İkinci devre ise Fenerbahçe’nin takım savunmasını iyi yapmaya devam etmesi, Feyenoord’un direncini dakika dakika düşürdü. Bu anlarda ise açıkçası performansı, psikolojisi bir türlü tahmin edilemeyen ama çabukluğu ve fiziksel gücüyle maç onun için çok uygun hale gelen Emenike, Volkan Şen’le birlikte hamle olarak oyuna girdi.

Volkan milli olmalı

Van Persie’ye bakınca Advocaat’ın Emenike’yi kazanması Fenerbahçe için büyük kazanç olabilir. Sonuçta Fenerbahçe hem bu maç özelinde hem de gruptaki genel performansıyla hakettiği gibi lider çıkmayı başardı. Bir küçük parantez de Volkan Demirel’e açalım. Milli takımımızın şu an iyi bir kalecisi var. İyi de oynuyor. Ama seversin sevmezsin, bugünkü form durumu itibariyle Volkan Demirel de en az Volkan Babacan kadar kadroya girmeyi hakedecek bir performans ortaya koyuyor.

YORUM YAZ