MENÜ

Coşkulu oyunun karşılığı

Abone Ol Google News

Her şeyden önce Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezon oynadığı oyuna yaratıcılık eklemek isteyen Cocu’nun krıtik bölgelerdeki oyuncu seçimi dikkat çekti. Josef’in yanına Eljif, santrfora geçtiğimiz sezonun sönük ismi Alper Potuk ve yeni transfer Ayew gibi. İlk 20-25 dakikadan sonra kurulan baskıya rağmen pozisyonların sadece duran toplardan gelmesi ise gayet doğaldı. Çünkü hücum etmek birlikte oynama pratiği ve özgüven ister.

Haberin Devamı

Cocu’nun ise hala orta saha ve hücum hattını tam anlamıyla şekillendirdiğini söylemek zor. Yine de Fenerbahçe 2. yarıya tempolu başlayıp rakibini hataya zorlayarak başlayıp Alper Potuk ile golü bulunca hucüm organizasyonları bulunan boş alanlarda çok daha iyi yapılmaya başlandı. Eljif’in getirdiği top ve Alper Potuk’un ikinci golü coşkulu oyunun karşılığı oldu. Ancak hazırlıksız yakalanılan pozisyonda gelen Cagliari golü gecenin tek negatifliğiydi.

Günün sorusu

Bu kadro ile Benfica maçına başlanabilir mi? Genç oyuncu da ısrar edilmesi gerektiğine inanmama rağmen Josef cezalı iken Mehmet Topal-Eljif ikilisi orta sahada aynı sertliği sağlayabilir mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Alper Potuk bu takımın tüm sezon boyunca santrforu değil elbet. Ancak Cagliari maçında mücadelesinin ve sürekli arayan bir santrafor gibi oynamasının, düzgün vuruşlarının karşılığını attığı 2 golle alırken yeni sezon için de kendisinden beklentileri arttırdı.

Maçın olayı

Özellikle Eljif Elmas’ın ısrar edildiğinde Fenerbahçe orta sahasının aradığı yaratıcı oyun kurucu rolüne bürünebileceğini görmüş olduk.

Kısa mesaj

İlk maçı olmasına rağmen Andre Ayew’in top hakimiyeti, sürati ve santrfor oynayabilecek oluşu ile iyi bir transfer olduğu çok net ortada.

YORUM YAZ