MENÜ

Çok değerli galibiyet

Abone Ol Google News

Bu sezon bir maça ilk kez savunma yapmaktan çok topla oynamaya konsantre olarak başladı Fenerbahçe. 2 önemli detay vardı. İlki Gustavo'nun pozisyonunda oynayan Sosa'nın takımı harika yönetmesi, ikincisi ise Berisha'nın arkasında oynayan tüm oyuncuların topla oynama becerisinin üst düzey olması. İşte bu ayrıntılarla süslenen oyun ilk yarıda Meyer, Mert Hakan ve Berisha'nın resital yaparak attıkları gollerle süslendi.

Haberin Devamı

Biraz dikkatli olunsa Osayi ve Ferdi ile farkı büyütebilecek fırsatlar da yakalandı, olmadı. İkinci yarıda işin savunma tarafını hem top rakipteyken hem de zaman zaman pas yaparak yapmayı başaran Fenerbahçe yine gole yakın taraf olmayı başardı. Rossi ile direğe takıldı. Yine de takımın dizilişte omurgası diyebileceğim Kim, Sosa, Mert Hakan, İrfan Can ve Berisha'nın çok iyi oynadığı Antwerp deplasmanı hakettiği bir galibiyetle geçti.

Asıl önemli detay ise sezon başından beri bir çok maçı mücadele üzerinden anlatan Pereira'nın Fenerbahçe'si ilk kez mücadelede kadar kalitesini de konuşturduğu bir maç oynamayı başardı. Sanırım Pereira bazı özel maçlar haricinde Fenerbahçe'nin topla daha fazla oynamak zorunda olan, maçları böyle kazanması gereken, özel oyuncuların fark yarattığı ve hepsinden faydalanmak zorunda olduğunu keşfettiği de bir gece geçirdi. Bu keşif bana gör sezonun devamı için hep Fenerbahçe hem de kendisi adına çok değerli diye düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ