MENÜ

Çift forvetin tadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Igor Tudor’un 3’lü savunmanın fazla defansif kalabileceği bir maçta 2 forveti birlikte oynatması ile çabuk buldu golü Galatasaray. Gomis’in güzel servisi ile zaten açık oyuncusu gibi oynamayı seven Mariano, savunma konusunda Maicon’un arkasında kalacak boşluğu doldurmasıyla gözü arkada kalmadan hücuma çıktığı ilk anda usta işi vuruşla süsledi Gomis’in asistini.

Muslera izin vermedi

Erken golün etkisi ile üzerine gelen Gençlerbirliği çabuk kanat oyuncuları ile zaman zaman etkili olsa da Muslera tek ciddi pozisyonda Vedat Muric’e geçit vermedi. Maicon-
Belhanda ikilisinin duran top uyumu, tempolu geçen ilk yarıda ibreyi tamamen Galatasaray’a çevirdi. 2. yarı ile beraber Tudor’un çift forvet tercihinin tadını hem taraftarlar hem
de Galatasaraylı oyuncular çıkarmaya başladı. Direnci düşen Gençlerbirliği’ne karşı hücumda bol alternatif, özellikle Belhanda’nın servisleriyle bol pozisyon getirdi.

Kolay galibiyet

Skora katkı yapmayan hücum oyuncusu kalmadı. Bir diğer ayrıntı ise Tudor’un maçın içinde 3’lü ya da 4’lü oynamak için yapacağı değişikliklereoyuncuların hazır olma mecburiyetiydi. Sonuçta Galatasaray kolay kazanırken; Gomis, Belhanda ve Maicon öne çıktı. Benim merak ettiğim konu, Tudor bu sistemi hangi maçlarda tercih edecek? Gençlerbirliği tarafında ise kadro kalitesi bu maç için Mesut Bakkal’ın elini kolunu bağladı.

YORUM YAZ