MENÜ

Cenk bir adım önde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Uzun bir süre santrfor konusunda ilk kez bu kadar şanslıyız. Hem Cenk Tosun hem de Burak Yılmaz çok formda. Ancak pas trafiğine katkısı göz önüne alındığında önde olan isim Cenk.
İzlanda’ya karşı yapmamız gereken en önemli şey; oyunun yönünü çok çabuk değiştirmek. Emre ve Nuri bu işi yaparken, Arda ve Cengiz gibi birebirde etkili oyuncularımız maçı çözebilir.

Kritik İzlanda ve Finlandiya maçları öncesi açıklanan A Milli Takım kadrosunu nasıl buluyorsunuz?

Özellikle bu tip kritik maçlarda seçilen oyuncu kadrosu formda olsalar bile yeni ve milli takım tecrübesi olmayan oyuncular için doğru zaman değil. Aslında formayı hakeden Abdülkadir, Emre Akbaba gibi futbolcular var elbette. Ancak şu an için milli takım kadrosuna ve son oynadığımız Hırvatistan maçındaki performanslara bakınca bu tarz isimler şans vermek daha da zor. Oluşması gereken birlikte oynama alışkanlığı için öncelikle 7-8 oyuncu üzerinde o an için çok formda olmasalar bile ısrar edilmeli.

Özellikle forvette Burak Yılmaz ile Cenk Tosun arasında ikilem yaşanıyor. İzlanda karşısına nasıl bir 11’le çıkmalıyız?

Uzun zamandır olmadığımız kadar şanslı olduğumuz bir konu varsa o da santrfor konusu. Hem Cenk Tosun hem de Burak Yılmaz’ın yüksek form durumları nihayet, ‘hangisi yedek kalsa yazık olur’ dedirtiyor. Çift santrforlu bir sistemimiz olmadığına ya da işler kötü gitmeden denemediğimize göre işe biraz daha pozitif bakmak lazım. Yani maç başlangıcında golcümüz ne kadar formda ise hamle olarak girecek olan da o kadar formda. Ancak pas trafiğine katkısı göz önüne alındığında bana göre önde olan isim Cenk Tosun.

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu’nun cezasından dolayı kulübede yer almayacak olması bizi nasıl etkiler?

Aslında oyuncularımızı şu an için Lucescu’dan daha iyi tanıyan Tayfur Havutçu’nun saha kenarında bir eksiklik hissetireceğini sanmıyorum. Teknik direktörlük deneyimini yaşamış, oyun okuma konusunda başarılı olduğunu düşündüğüm hocanın bir diğer avantajı ise tecrübeli oyuncularımız. Emre, Arda ve Sabri gibi profesyonelliklerini tekrar milli takıma seçilerek kanıtlamış futbolcular, Tayfur hocanın saha içindeki eli kolu olurken, arkadaşlarını bazen teknik adama gerek kalmadan yönlendirebilirler.

İzlanda’ya karşı nasıl oynamalıyız, galibiyetin şifresi nedir?

Daha önce İzlanda’yı frikikten gol atarak yenmiş olmamıza rağmen bu kez hikaye oldukça farklı. İzlanda çıkmayı garantilediği geçen seneki maçın aksine daha dirençli olacak. Oyunu dar alana çekerek rakiplerinin yeteneklerini etkisiz hale getirirken, topla oynarken çabuk ve garanti oyunu seven bir takım. Böyle bir takımla baş edebilmek için öncelikle koşu kalitesini yüksek tutmak şart. İç sahada olduğumuz için daha fazla oyuncuyla öne çıkacağımız maçta İzlanda fazla alan bulabilir. Ancak bu tarz takımlara karşı en önemli ayrıntı oyunu kenarlardan oynarken çok çabuk yön değiştirebilmektir. Milli takımımızda da Emre, Nuri bu işi yaparken, Arda ve Cengiz gibi hem çabuk düşünen hem de rakiplere karşı bire birde etkili oyuncularımız bize maçı çözebilirler.

YORUM YAZ