MENÜ

Büyük kapışma

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin Ersun Yanal gelmesine rağmen uzun süredir oturtabildiği bir oyunu yok. Bu nedenle önceliği, işi mücadeleye dökebilmek. Özellikle iç saha baskısını rakibine hissetirebilmek için tatlı sert ve müdahaleli oyun Fenerbahçe için futbol üstünlüğünü hissettirmekten daha kolay. Diğer taraftan Trabzonspor yakaladığı çıkışla Kadıköy’e daha rahat ve özgüvenli geliyor. Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür gibi adam eksilten oyuncuları iyi durumda. Yusuf ve Sosa gibi organizatörler hazır.

Haberin Devamı

Bekler formsuz

Rodallega ise ne kadar süre alırsa alsın kalitesini hissettiriyor. Sadece 2 dezavantajları var. İlki, genç oyuncuların hissedebileceği baskı ve hata yapma riski. Diğeri ise kenar beklerin sezonun ilk yarısına göre maç tempolarının eksik, form durumlarının düşük olması. Bunun dışında her anlamda Fenerbahçe’ye göre daha iyi durumdalar.

Bu istatistiğe dikkat (Fenerbahçe)

Fenerbahçe, ligde rakibiyle oynadığı son 18 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik aldı. Sadece sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada yenildi.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat (Trabzonspor)

Trabzonspor, bu sezon ligde yüzde 47.1’lik isabetli şut istatistiğyle Beşiktaş’ın ardından 2. sırada. Fenerbahçe ise %38.5 ile sonuncu!

Kısa mesaj

Fenerbahçe bu maçı kazanırsa, kalan haftalarda gelecek sezon için maç kadroları üzerinden hazırlıklara başlayabilir. Trabzonspor galip gelirse, başarılı geçen sezonu Fenerbahçe’yi 2 kere yenerek taçlandırmış olacak.

YORUM YAZ