MENÜ

"Bitse de gitsek" der gibiydi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Advoocat dahil sanki maça gelmemiş gibiydi. Maçın öncesinde Salih, Emenike oyuna sonradan giren Volkan Şen ve Stoch gibi oyuncuların istikrarlı oynama pratiği çok eksik olan Fenerbahçe’de Ozan Tufan’nın sağ bek, Neustadter’in de stoper oynaması da ekstra zaafiyetlerdi. Bunların dışında asıl önemli problem Fenerbahçe’de hiçbir futbolcunun Antalyaspor’un 36’lık yıldızı Samuel Eto’o’nun futbol oynama iştahına sahip olamayışlarıydı.

Volkan Demirel olmasaydı

Sezon genelinde set hücüm yapmakta zorlanan Fenerbahçe’nin bu sıkıntısını orta sahada Sandro ve Charles ikilisi Emenike’nin uzun süredir oynamayışını da Diego ve Salih’in iyi oyunlarıyla avantaja dönüştürdü Antalyaspor. İlk yarıdaki dengeli oyunun arkasından ikinci yarıya müthiş bir başlangıç yaparak Eto’o’nun liderliğinde müthiş oynadılar. Skor 1-0 olmasına rağmen yakaladıkları net fırsatlarda Volkan Demirel olmasaydı sezonun en gösterişli galibiyetlerinden birini alabilirlerdi. Fenerbahçe’ye maçın içerisinde sadece iki pozisyon verip, bu kadar net pozisyon yakalayan başka bir takım olmamıştır.

Eto’o’ya ayrı parantez

Rıza hoca geldikten sonra sezonun en başarılı takımlarından bir tanesi olan Antalyaspor’da Eto’o’ya ayrı bir parantez açmak lazım. Topu önde tutan, takımı baskı yediği zaman faul alan, hücumda olgun atak mı, çabuk hücum mu yapılacağını belirleyen oyuncu olarak skor yapamamasına rağmen maçın da kahramanıydı. Buna karşılık Fenerbahçe’de Kjaer, Mehmet Topal ve Volkan Demirel haricinde oyuncu bulmak imkansızken Advocaat takımına rakip kalede pozisyon hazırlayan Lens’i de oyundan alarak, “Lig zaten benim için bitti” mesajını da hepimize göndermiş oldu. Son olarak Mete Kalkavan, maçın genelinde çok başarılı bir yönetim gösterirken, sonuca etki edecek bir hata yapmadı.

YORUM YAZ