MENÜ

Beşiktaş'ın zamanı var

Abone Ol Google News

Beşiktaş’taki plansızlık, daha doğrusu sonraki hamleleri düşünmeden yapılan işler, hem yönetim hem de Sergen Yalçın için sezonun kalanında sorunlu ve kalitesiz bir kadroyla verecekleri bir sınavı getirdi. Elinde ciddi paralar ödedikleri ancak kadroda düşünmedikleri yabancı oyuncuları elden çıkarmadan kadro dışı bırakan, yenilerini alıp (ki gelenler dışarıda kalanlardan kaliteli değil) onlardan da henüz verim alamayan takımın iskeletini oluşturması beklenen oyuncular içinde de formda bir isim yok. Son olarak Sergen Yalçın’ın hemen her maçta forma verdiği Boyd’un gözden çıkarılması ise bu plansızlığın ve anlık hareket edişin en büyük örneği.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın neden müdahale etmedi!

Takımda işler bu duruma gelirken geçtiğimiz sezonun başarılı işler yaparak günü kurtaran ve transfer konusunda eli güçlü Sergen Yalçın da bu dağınık görüntünün en önemli aktörlerinden biri. Welinton’u nasıl keşfetti, Caner, Gökhan ve Burak’ı gönderirken yerlerinin doldurulamayacağını nasıl öngöremedi. Necip nasıl joker oldu, Beşiktaş maliyetli diye kaliteli isimlerini bırakırken, kadro dışılar, yeni gelenler derken astarı yüzünden pahalıya gelen her hamleye neden müdahale etmedi.

Haberin Devamı

Geçen sezonun bile altında bir kadro

Nedeni basit. Sergen Yalçın çok iyi bir Beşiktaşlı ve çok da iyi bir teknik direktör ancak daha önce kadro planlamasında eli güçlü bile olsa hem tecrübesi hem de kulübün parası eksik olduğundan kalitesi eksik dediğimiz geçtiğimiz sezonki kadronun bile altında bir kadro oluşturdu. Şimdi tek avantajı artık belli olan elindeki kadronun Milli ara ve bay haftası ile birlikte önünde sezonun kalanı için hazırlanmak adına ciddi bir zamanının olması. Şimdiye kadar olmadı ama bundan sonrası için teknik direktör becerisini sergilemek adına Sergen Yalçın için de oyuncu kadrosu içinde en büyük şans bu ara.

YORUM YAZ