MENÜ

Beşiktaş ligin favorisi

Abone Ol Google News

Beşiktaş için Teixeira hamlesi, dizilişin değişeceği anlamına gelmez. Teixeira’nın oynaması sadece ceza sahası içine daha sık girecek, topu önde daha fazla tutabilecek ve skora daha fazla dokunabilecek bir oyuncu demek. Ama en önemlisi Josef ya da Salih için saha için de çok önemli bir pas alternatifi demek. Son olarak Süper Lig’de pas trafiğini en kaliteli yapan, oturmuş görüntüsü ve özgüveni ile favori takımların başında gelen Beşiktaş’ta Teixeira gibi bir farklı pozisyonlarda oynayabilen bir oyuncu için bulunmaz nimet.

Haberin Devamı

Savunmaya takviye şart

Beşiktaş son takviyelerle forvet hattını ve orta sahasını birden fazla kulvar için kaliteli hale getirdi ama savunma hattı için aynı şey geçerli değil. Stoper ve sol bek konusunda kaliteli takviye şart, ayrıca bu zorlu fikstürde Rosier’i de zaman zaman dinlendirebilmek önemli. Kısaca 1-2 savunma takviyesi ile tam anlamıyla farklı kulvarlarda başarılı olabilecek bir takım haline gelebilir Beşiktaş.

Kuralın olumsuz etkileri...

Yerli kuralının hem antrenörler hem de Türk oyuncular için son derece olumsuz etkileri olabilir. Forma için hazır olmaktansa bu kural sayesinde nasıl olsa sıra gelecek mantalitesi her takım için gereken forma rekabetinin oluşmasını engelleyebilir. Beşiktaş’ta ise Türk kaleci haricinde formaya en yakın isimler Salih Uçan, Rıdvan, Kenan, Necip ve Gökhan Töre olabilir.

Haberin Devamı

Mert faydalı olur

Ersin için Mert transferinin olumsuz bir getirisi olacağını düşünmüyorum. İçinde Şampiyonlar Ligi’nin de olduğu bir sezon genç 2 kaleciyle geçmez. Hala gelişime açık Ersin ve Utku için Mert Günok transferi hem rekabet hem de tecrübesinden faydalanmaları açısından faydalı olur diyebilirim.

Kaan Ayhan uygun isim

Beşiktaş, savunma kurgusunda hangi pozisyonda olursa olsun sıkıntı yaşadığı her maçta Necip’i kullanmak haricinde bir opsiyon bulmalı. Kaan Ayhan da farklı pozisyonlarda oynayabilecek, Türk ve maliyeti de uygunsa Beşiktaş için uygun bir transfer diyebilirim.

YORUM YAZ