MENÜ

Beraberlik adil sonuç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Golü erken yiyince Neustadter-Skrtel ve Topal-Josef tandemleri daha ilk yarıdan fazlasıyla sırıttı. Geçtiğimiz sezondan beri sıkıntı hep aynıydı zaten. Geriden oyun kuramamak... Yani iş yine bireysel çabalara kalmıştı. Ancak Trabzonspor erken golün de etkisiyle tempolu ve özgüvenli savundu kalesini. Özelliklede boş alan seven Alper ve Valbuena’yı yakın ve agresif savundular. Bu zinciri ilk yarının sonunda kendi çabasıyla Alper kırmayı başarmasa ikinci yarıya Aykut hocanın Giuliano ve Soldado ile başlaması çok muhtemeldi. Trabzonspor tarafında ise işler ilk yarının son dakikasına kadar herşey yolundayken Pereria ve Uğur’un ortak hatası pahalıya mal oldu. Burak Yılmaz’ın sakatlanmasıyla içinde tek kurşun bulunan silah misali en önemli skor güçlerini kaybettiler.

Volkan’ın hatası...

2.yarıya Van Persie’nin yürümesine daha fazla dayanamayan Aykut hoca santrforsuz oynamayı göze alarak Giuliano ile başladı. Bu tarz oyun orta saha etkinliğini alsanız bile pozisyon bulmakta zorlanmanıza sebep olur ve Fenerbahçe’de bu sıkıntıyı yaşadı. Bunu fırsat bilen Trabzonspor, çıkarken kaptırılan topta Olcay Şahan ile golü biraz da Volkan Demirel’in büyük hatası ile buldu. Ve anında Soldado hamlesi geldi. Bu hamleden sonra organize olarak olmasada oyunu rakip kaleye yığmayı başardılar.

Penaltı kararı doğruydu

Baskı hata ve pozisyon getirdi. Skrtel’in kafayla yakaladığı olmayınca hata yapan Kucka, maçın iyilerinden olmasına rağmen yaptırdığı penaltı maçı dengeledi. Maçın hakkı beraberlikti öyle de oldu. Bir tarafta Alper Potuk, Valbuena diğer tarafta Olcay, Kucka ve Pereria iyi oynadı. Hakem Ali Palabıyık ise iyi bir maç yönetirken penaltı kararında haklıydı.

YORUM YAZ