MENÜ

Belhanda cezayı kesti

Abone Ol Google News

Galatasaray topu rakip takım ceza sahasına en kolay taşıdığı maçlardan birini oynadı. Trabzonspor’un savunma anlamında yaşadığı zaafiyetleri hem Kamil Ahmet üzerinden Onyekuru-Nagatomo ile hem de Toure’nin oynadığı göbekten Ndiaye ve Belhanda ile iyi değerlendirdi. Baskı yaptı, dikine oynadı, dönen top kazandı. 2 gol yaptı, fazlasını da yapabilirdi.

Haberin Devamı

Diğer taraftan savunma da kötü gözükse de zaman zaman küçük paslarla gelen Trabzonspor, Rodellega’nın harika golü ile karşılık verdi, Anthony ile ilk yarının son anında bomboş bir gol kaçırarak içeriye skoru dengeleyerek gitme şansını kaçırdı. Ancak göbekteki zaafiyet Abdülkadir Parmak hamlesine rağmen devam edince Belhanda bir kez daha cezayı kesti. Sonrasında Trabzonspor daha çok kale önünde gözükse de final pası ve gol konusunda çok becerikli olamayınca Galatasaray genelinde hakim oynadığı maçı kazanarak Başakşehir’i baskı altına alabileceği puanlara da gelmiş oldu.

Gecenin sorusu

Diagne için ilk izlenim nedir? Pozisyona girme becerisi iyi, bitiriciliği kötü bir akşam geçirdi. Yine de bana göre Galatasaray’ın ihtiyacı olan golcü profilini hissettirdi.

Haberin Devamı

Maçın starı

Galatasaray kariyerinin en faydalı maçını oynadı. Orta sahanın yöneticisi, aynı zamanda skora etki edeni oldu. Belhanda ilk kez eleştiriye açık olmayan kusursuz performansı ile maçın yıldızı olmayı başardı.

Maçın olayı

Diagne’nin 2. sarısını atlayan, Nagatomo’nun hakeme Soldado’nun gösterdiği tepkinin aynısı gösterdiği maçta hakem Ümit Öztürk kötü bir yönetim gösterdi.

Kısa mesaj

Trabzonspor için santrforunun sol bek, stoperinin orta saha ve kalecisinin de ilk Süper Lig maçını oynadığı karşılaşmada ne hocasını ne de oyuncularını eleştirmem, ellerinden geleni yaptılar.

YORUM YAZ