MENÜ

Belçika sürpriz istemiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Belçika’nın ne elemerde ne de turnuva maçlarında mağlubiyet almaması tesadüf değil. Yakaladıkları altın jenerasyonun kaymağını yemeğe başladılar. Açıkçası bu kupanın en keyif alarak izlenebilecek takımı. Özellikle ölümcül forvet hattı ile (Hazard, Mertens, Lukaku) gol atamayacakları bir takım yok. Ve yine Kevin De Bruyne’ün attığı dikine paslarla çok rahat poziyon bulabiliyorlar. Diğer taraftan Japonya’nın geçmişte seyrettiğimiz mili takımlarına göre topa yatkınlık ve fizik güçlerinin çok geliştiğini görmemize rağmen gol yemeden maç tamamlayamamaları Belçika’yı çok net favori yapıyor.

Bu istatistiğe dikkat

Belçika maç başına yakaladığı 3 gol ortalaması ile turnuvanın en etkili hücum takımı. Ve genelde savunma ağırlıklı futbola dönme eğilimi yaşanırken bu hücum takımı ile turnuvayı kazanmaları dahi sürpriz olmaz.

Ön plana kim çıkar?

Edin Hazard ve Lukaku’nun iyi oynadığı bir Belçika gol yese bile fazlasını atmayı rahatlıkla başarabilir. Japonya’da ise Kagawa’nın baskıyı kırabilmek için topu ne kadar önde tutabileceği bence en kritik ayrıntı.

Kısa mesaj

Eğer Japonya bir sürpriz yapacaksa önce kalecisi Kawashima’nın kariyerinin en iyi maçlarından birini oynaması şart.

YORUM YAZ