MENÜ

Beklenenden rahat

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş ilk golü erken bulunca, maç beklediğinden daha rahat geçti. Siyah-Beyazlılar, kapanan takımlara karşı set hücumu yaparken, boş oyuncuyu en çabuk bulduğu maçı oynadı dün gece.

Sezon başından beri kapanan tüm takımlara karşı set hücumu yaparken, boş oyuncuyu en çabuk bulduğu maçı oynadı Beşiktaş. Ve bu oyuncu genelde Quaresma oldu. Kendisine verilen tüm sorumlulukların karşılığını harika bir performansla gösterdi Quaresma. Tabii bu performansta Alanyalı futbolcuların, Quresma’dan uzak kalmalarının da büyük etkisi oldu. Alanyaspor gibi teknik direktör arayan takımların direnci genelde ilk gole kadardır. Beşiktaş ilk golü erken bulunca, maç beklediğinden daha rahat geçti. Cenk’in sakatlığından sonra oyuna giren Tolgay, zaten yüksek olan pas kalitesini bir adım daha yukarıya taşıdı. Bu da kapalı savunmalara olmasa da boş alan bırakan takımlara karşı etkili olan Babel için bulunmaz bir fırsattı. O da bunu iyi değerlendirerek, ikinci golü attı. Beşiktaş forvet hattında farklı galibiyete rağmen etkisiz olan futbolcu da hem 10 numara da hem de santrforda oynamış olmasınarağmen Talisca oldu.

Oturaklı stoper: Mitrovic

Şu bir gerçek ki fikstür avantajı dediğimiz şey, rakiplerinizi ne kadar hazırlıksız yakaladığınızla alakalıdır. Beşiktaş, oyun kalitesinin yüksek oluşu kadar rakiplerini eksik yakalamanın avantajını da kullanarak, çok önemli iki deplasman maçından aldığı 6 puanla liderlik şansını geri tepmemiş oldu. 90 dakika içerisinde yediği penaltı pozisyonu dışında son 10 dakika haricinde tüm maça hükmetmeyi başardı. Beşiktaşlılar’ın merakla beklediği Mitrovic ise kısa süre oyunda kalmış olmasına rağmen top kullanmada iyi, oturaklı bir stoper görüntüsü verdi. Alper Ulusoy da yönetimi çok rahat olan bir maçta Beşiktaş’ın penaltısında doğru karar verirken, Fabri’nin nizami müdahalesine penaltı çalarak, kısa zaman
içinde olsa maça hareket getiren isim oldu.

YORUM YAZ