MENÜ

Başkent Sarı-Lacivert

Abone Ol Google News

Kaybedenin düşme hattında kalacağı Başkent derbisi nefesleri kesti. Ankaragücü, 66'da Emre, 77'de Arda (k.k) ile 2 farklı öne geçti. Gençler, 75'te Stancu ile farkı 1'e indirse de müthiş maçı Sarı-Lacivertliler kazandı. Ankaragücü, 13. sıraya uçtu!

Haberin Devamı

İki takımın da temkinli oyunu elden bırakmadığı, işin mücadele kısmında iyi olduğu, yakın ve tempolu oynamaya çalıştığı ilk yarıda Gençlerbirliği az da olsa rakip kaleye daha fazla giden taraftı. Sefa ve Ayite ile kötü seçimler yapmalarının yanında Candeias pozisyonunda ise Korcan'ı geçemediler. Ankaragücü ise hücum konusunda üretkenlikten uzak bir ilk yarı oynarken, duran topta buldukları gol Badji'nin eline kurban gitti. 2. yarı soyunma odasından ruh hali değişmiş gelen taraf Ankaragücü oldu. Oyunu Gençlerbirliği sahasına yıktılar. Borven sakatlanınca oyuna giren Emre Güral'la önce pozisyon, sonrasında frikikten golü buldular. Bu gol adeta iki takımın da zincirlerini kırdı. Orta sahalar çabuk geçildi.

Korcan'dan geçit yok

Önce Çekiçi, sonra Stancu golleri geldi. Emre Güral etkisi Ankaragücü'nde maçın sonuna kadar devam ederken, Gençlerbirliği'nin maçı çevirme çabalarına Korcan müsaade etmedi. Sonuçta ilk yarısı durgun ikinci yarısı fırtına gibi geçen maçın kazananı yaptığı hamlelerin karşılığını alan Ankaragücü oldu. Bu sonuçla ligde kalmak adına çok büyük bir adım atmayı da başardılar. Gençlerbirliği için ise kabus bu mağlubiyetle tekrar başladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ