MENÜ

Başakşehir hata yapmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan kritik maça iki takımda geriden oyun kurup önde basma çabası ile başlasa da oyununu rakibine kabul ettiren Başakşehir oldu. Özellikle Edin Visca ve Eljero Elia’nın çabukluklarına Emmanuel Adebayor’un enerjisi ile eşlik etmesi Başakşehir’i her anlamda oyunun üstünü yaptı. Diğer taraftan Beşiktaş, oyunu kurmaya çalışırken pas trafiği hem yavaş hem de Anderson Talisca’nın etkisizliği yüzünden genelde yanlara doğru oldu. Bir de tüm bunların üzerine Alvaro Negredo’nun etkisizliği eklenince, Siyah-Beyazlılar gol yollarında istediğini yapamadı.

Tek kaleye rağmen...

Yine de içeriye 1-0 girmesi oyuna bakınca iyi kabul edilebilirdi. 2. yarıya Beşiktaş vites yükselterek başladı. Baskı ve iştah, Caicara’nın atılması ve teknik direktör Şenol Güneş’in hamleleri sonrası maçı tek kaleye çevirmelerine rağmen kalabalık Başakşehir savunması neredeyse hiç hata yapmadı. Kara Kartal, şampiyonluk yolunda direkt rakibine çok önemli bir 3 puan kaybetti.

Gecenin sorusu

Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı bu skordan sonra ne kadar? 2 rakibinin birden puan
kaybettiği haftada Beşiktaş şampiyonluktaki bir diğer rakibine kaybetmemeliydi.

Maçın starı

Adebayor için iyi futbolcu ya da yıldız futbolcu yazmak yeterli gelmiyor. Oyunu kalbiyle oynayan, yüksek oyun bilgisini top tekniği ile birleştirip takımının topu öne taşımayı başardığı her pozisyonda olan Adebayor maçın yıldızıydı.

Maçın olayı

Eprianu ve Emre Belözoğlu gibi önemli oyuncularının yokluğunda Başakşehir’in özellikle ilk yarıdaki futbolu maçı kazandıran etken oldu.

Kısa mesaj

Hali Umut Meler, Bülent Yıldırım’a nazaran çok daha başarılı ve cesaretli bir derbi yönetti.

YORUM YAZ