MENÜ

Banega hamlesi fark yaratır

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın yeni sezon öncesinde en önemli avantajı rakiplerine göre misyonunu dolduran oyuncusu olmaması. Yapılacak transferler tamamen kendi lüksleri. En güzel örneği ise Diagne. Fatih Terim istese yeni sezona da bu oyuncu ile başlayabilirdi. Ancak bana göre çok doğru bir karar ile alıcısı da varken bu oyuncuyla yolları ayırıp Şampiyonlar Ligi için daha tecrübeli ve lider bir santrfor almak önemli. Bunun dışında Emre Akbaba’nın sakatlığı ve Ndiaye’nin gidişi ile gündemdeki Banega hamlesi eğer gerçekleşirse bu sezon Galatasaray’ın en görkemli hamlesi olacak.

Haberin Devamı

Muriç ikinci olur

Defansın göbeği ve orta saha sorunsuz gözükürken yine hücum hattının her bölgesinde oynayabilen olası Babel hamlesi, Fatih Terim için daha rahat rotasyon ve kalite demek. Bunun dışında alınabilecek Türk oyuncuları bonservis bedeli ödemeden alma çabası yine olumlu bir düşünce. Bu konuda geniş kadro için Adem Büyük doğru isim. Son olarak Vedat Muriç... Eğer Galatasaray Vedat Muriç’i 1. santrfor olarak düşünüyorsa yanlış, alınacak yıldız bir golcünün arkasına 2. santrfor olarak düşünüyorsa doğru hamle.

Haberin Devamı

En sorunsuz kadro

Geçen sezon kadro genişliği konusunda yaşanan sıkıntılar Galatasaray bu transferleri bitirebilirse yaşanmayacak gibi. Ancak 3 kulvar, hele ki işin içinde Devler Ligi varsa her pozisyon için birden fazla kaliteli oyuncu şart demek. İşte bu kritere yaklaşmak için bu kadarı bile yeterli değil. Yine de 3 büyüklerin ve Başakşehir’in bugünkü kadrolarına bakınca elindeki istikrarlı oyuncu grubu ile Galatasaray kadrosu en güçlü ve problemsizi denebilir.

YORUM YAZ