MENÜ

Babel ve Talisca...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maça pozisyonlarla başlayan Göztepe, golle başlayan Beşiktaş oldu. İlk 10 dakika içerisinde Fabri’yi 3 kez yoklayan Göztepe gol vuruşlarında çok becerikli değilken, Beşiktaş bunun aksine Talisca’nın sanki ayakiçi bir plase yaparcasına attığı klas kafa golüyle öne geçti. Sonrasında da rakibini kendi temposuna uydurarak oynamaya başladı. Hücum etmek için acele etmedi, bire bir denemek yerine yardımlaşarak açık aradı. Yine Talisca ile yokladı, olmadı. Skora göre kontrollü ancak rakibinin pozisyonlarına bakınca biraz riskli bir oyundu.

Göztepe yanlış yaptı

Göztepe ise top kendisine geçtiğinde hızlı oynamayı denerken Jahoviç ve Scarione gibi oyuncuların yokluklarını hem organize olmaya çalışırken hem de gol vuruşlarında hissettiler. İkinci yarıya ise Beşiktaş 10 dakika tempo yapıp önce Babel’in kendine has içe katederek attığı gol, sonra da Talisca’nın güzel pasında Cenk ile maçı erken kopardı. Şu bir gerçek; Beşiktaş’tan puan almak istiyorsan önce işin savunma kısmını oyunu dar alana çekerek yapmak şart. Göztepe ise kendi oyununu geniş alanda oynamaya çalışınca rakibine kolay teslim oldu. Tabii bunda sezona iyi başlamanın ve alınan puanların da etkisi vardı.

Lens neden girmedi?

Sonuçta Beşiktaş Göztepe’yi eksik ve düşüşte yakalayıp kolay deplasmanı kolaya çevirdi. Babel ve Talisca maçın yıldızlarıydı. Ancak maç 3-0’a geldiğinde daha 30 dakika varken Lens ve Negredo hamleleri bu oyuncuları hazır tutabilmek adına yapılabilecekken, Şenol hoca tercihlerini Medel ve Necip’ten yana kullandı. Neticede kazanan haklıdır ancak geniş kadro tüm oyuncuları hazır tuttuğun zaman avantaja çevrilebilecek bir ayrıntı ise Lens ve Negredo’yu hazır hale getirebilmek çok önemli.

YORUM YAZ