MENÜ

Avantaj Fırtına'da

Abone Ol Google News

Antalyaspor’un sezon genelinde istediğini, daha ligin bitmesine 8 hafta kala almış olması, bu maç önünde Trabzonspor için bir avantaj. Skor odaklıdan ziyade, oynamaya çalışan takımlara karşı, Fırtına’nın boş alan bulacak olması, oyunu dikine oynamayı seven özel oyuncular için de iyi bir oyun vadediyor. Rodallega’nın yokluğuna rağmen Olcay ve Abdülkadir’in dönmesi Trabzonspor’un forvet hattını hem daha alternatifli hem de kaliteli yapıyor.

Haberin Devamı

2.’lik şansı...

Diğer taraftan sezon geneline bakıldığında transferi kapalı Karadeniz devinin, genç oyuncularda yaşadığı gelişim ve bugün 4. sırada olmasına rağmen 2.’lik için matematiksel olarak hâlâ şansının olması Ünal Karaman’ı başarılı kılan etkenlerden bir tanesi. Bu pozitifliğin de Antalya maçına olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

Sosa belirleyici olur

Her ne kadar Antalyaspor zaman zaman bu tip büyük maçları iyi oynamış olsa da ilk golden sonraki kırılganlıkları, golü erken bulması halinde Trabzonspor’u yine avantajlı kılacak diğer bir detay. Son olarak, Sosa’nın her zamanki gibi Trabzonspor’da yapacağı iş maçın kaderini doğrudan etkileyecektir.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Antalya’da Doukara takımını tek başına rakip kaleye taşıyacak bir oyuncuyken, Fırtına’da Yusuf Yazıcı’nın kilit oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Bu istatistiğe dikkat!

Trabzonspor tarihinde Antalyaspor’u 29 kez sahasında ağırladı. Akdeniz temsilcisi, Bordo-Mavili taraftarlar önünde bu 29 maçta sadece 1 kez galibiyet sevinci yaşayabildi. Ancak bu sezon Antalya’nın deplasmanda 19 puan toplayarak, bu alanda ligin en iyi 4. takımı olduğunu da unutmamak gerek.

Kısa mesaj

Trabzonspor’un bugünkü görüntüsü ligi kaçıncı bitirirden ziyade, şimdiden hesaplanması gereken şey iyi takviyeler ile yeni sezonda neler yapabileceği...

YORUM YAZ