MENÜ

Aslan'a 1 puan iyi, Fener'e zafer şart!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin derbide fizik gücünü avantaja çevirebilmek için rakiplerine daha yakın duran ve temaslı futbol oynayacak taraf olduğunu düşünüyorum. Galatasaray’a göre kaleye daha çabuk gitmeyi hedefleyecek olan Fenerbahçe’de Aatif ve Dirar’ın oyun tarzları düşünülürse Giuliano’nun 2. bir santrafor gibi ceza sahasına girerek pozisyon üretebilecek hücumdaki en kilit oyuncusu olduğu bir gerçek. Kazanmak zorunda olan taraf Fenerbahçe olsa da Aykut hocanın güvenli oyun tarzından ödün vermeyen anlayışı ve iç saha derbi karnesi sayesinde büyük bir baskı ve stres yaşadıklarını düşünmüyorum.

Stres faktörünü yönetmeliler

Galatasaray tarafında ise Fatih Terim’in şimdiye kadar olduğu gibi topa daha fazla hakim olan takım hüviyetinden ödün vermeyeceği bir derbi olabilir. Fakat pas trafiği sırasında Fenerbahçe’nin ortasından değil de topu kenarlara ne kadar çabuk taşıdığı da en önemli ayrıntı. Özellikle boş alan bulduğunda ya da bire birde etkili olan Rodrigues’i kullanabilirlerse Kadıköy sendromunu yenebilirler. Ama her şeyden önce işin stres faktörünü hem kulübe hem de saha içinde yönetmeyi başarmaları gerek.

Derbilere özgüvenli çıkabilir

Derbinin sonuçlarına gelince Galatasaray’ın alacağı 1 puan bile Kadıköy deplasmanı için iyi kabul edilebilir. Hem özgüveni hem form durumu ile iç saha derbilerine favori olarak çıkar. Fenerbahçe ise kazanırsa yine rakiplerinin kaybetmesini beklemek zorunda olsa da, bir Galatasaray galibiyeti camiayı olduğu kadar, Aykut Kocaman’ı da en azından sezon sonuna kadar bir parça rahatlatacaktır.

YORUM YAZ