MENÜ

Anahtar Sneijder'de

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bruma’nın formu dışında Galatasaray’da bu tip maçları çevirecek en özel oyuncu Sneijder, özellikle de Mehmet Topal’ın yokluğunda skoru değiştirme fırsatı bulabilir.

Riekerink’in elinde bulunan 4 stoperden hangi ikisi tercih edilirse edilsin, çok istikrarlı olmayan bir tandem oluşacak. Savunma hattının doğru pozisyon alması şart.

1-Sneijder form durumu nedeniyle eliştiriliyor. Derbide ondan ne bekliyorsunuz? Kadıköy’de patlama yapabilir mi?

Orta saha kurgusu daha iyi

Sneijder gibi derbi tecrübesi yüksek oyuncular için oynadığı bir önceki maç baz alınmamalıdır. Şu an için Bruma’nın yüksek formu dışında Galatasaray’da bu tip maçları çevirecek en özel oyuncu Sneijder, özellikle Mehmet Topal’ın yokluğunda (Sneijder’in TT Arena’da 2 gol attığı Fenerbahçe maçında Mehmet Topal stopere geçtiği zamandan itibaren çok etkili bir Sneijder izlemiştik). Orta saha kurgusu Fenerbahçe’ye göre topla ilişkileri daha iyi olan Selçuk, Tolga ve Sneijder’den oluşan Galatasaray, derbide topun hakimiyetini daha fazla elinde bulundurmaya aday olan taraf. Bu da maçın içerisinde Sneijder’e skoru değiştirme fırsatları yaratacaktır.

2-Galatasaray’daki savunma problemi ve stoperde kimin oynayacağı soru işareti. Sizce Kadıköy’de hangi savunma ikilisi sahaya çıkmalı?

Serdar Aziz 1 adım önde

Riekerink’in elinde bulunan 4 stoperden (Chedjou, Hakan Balta, Semih Kaya, Serdar Aziz) hangi ikisi tercih edilirse edilsin çok istikrarlı olmayan bir stoper tandemi oluşacağı bir gerçek. Her ne kadar Galatasaray’ın savunma problemi bireysel performanslar üzerinden değerlendirilmemesi gereken bir konuda olsa da, bu maç özelinde Chedjou ve Serdar Aziz ikilisi bence bir adım öndeler. Galatasaray’ın defansif probleminin geçtiğimiz yıldan süregelen, top rakibe geçtiği anda pozisyon alamama üzerine olduğunu söylemekte fayda var. Yani Galatasaray top rakibe geçtiği anda ne kadar çabuk doğru pozisyon alırsa, o kadar az pozisyon veren takım olacaktır.

3-Fenerbahçe’de Lens ve Mehmet Topal yok. Galatasaray bunu nasıl avantaja çevirebilir? Kısacası Riekerink nasıl bir oyun planı uygulamalı?

Riekerink rakibe bakmaz

Jan Olde Riekerink, rakip takım oyuncularına göre yani Lens ve Mehmet Topal’ın yokluğu üzerinden kadro oluşturacak bir teknik direktör değil. Buna elindeki kadro ve derbi tecrübesi çok da müsade etmiyor zaten. En basiti Fenerbahçe’de Lens olsun ya da olmasın şu anda tek tercihi Lionel Carole. Ayrıca Mehmet Topal oynasın ya da oynamasın, Galatasaray orta üçlüsü Tolga, Selçuk ve Sneijder’den oluşan istikrarlı bir üçlü. Dolayısıyla rakibin durumuna göre bir 11 sahaya süreceğini düşünmüyorum.

4-İki Hollandalı Riekerink ile Advocaat arasında ciddi tecrübe farkı var. Son zamanlarda eleştirilen Riekerink sizce Kadıköy’de galibiyeti getirecek doğru hamleleri yapabilir mi?

Yönetim arkasında durmalı

Bugüne kadar Riekerink’in yaptığı iş konusunda büyük eleştiriler almayı hakettiğini düşünmüyorum. Çünkü Galatasaray Yönetimi, sıfır tecrübeyle Galatasaray’ın başına Riekerink’i getirirken, tecrübe eksikliği ve hamle konusunda sıkıntı yaşayabileceğinin farkında olmalıydı. O yüzden bugün Riekerink’in en çok arkasında durması gereken Galatasaray Yönetimi’dir. Ayrıca derbi performanslarına baktığınız zaman henüz kaybetmeyen başarılı bir teknik adam. Dolayısıyla Kadıköy’deki galibiyet hasretine elbette son verebilir.

YORUM YAZ